• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
İhtiyaç sahibi aileye yardım eli uzatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Midyat ilçesinde ağır hastalık ve borç yüzünden zor günler geçiren Akman ailesine Midyat'taki kurum, STK ve hayırseverler tarafından yardım eli uzatıldı.

"İhtiyaç sahibi aile yardım eli bekliyor" başlığıyla durumları gündeme taşınan 5 kişilik ihtiyaç sahibi aileye; Midyat halkı, kurum, STK ve hayırseverler kayıtsız kalmadı.

Bir hafta içerisinde aileye gıda, ev eşyası ve nakdi yardım yapıldı. Özellikle sosyal medya aracılığıyla ailenin durumunun anlatıldığı haber yüzlerce kullanıcı tarafından paylaşımı yapılarak yardım kampanyaları başlatıldı.

Yapılan yardımlarla bir nebze olsun rahatladıklarını belirten aile fertleri, yardımda bulunan ve katkı sağlayan herkese teşekkür ettiler.

"Benim tek isteğim yeniden yürüyebilmektir"

Hastalığı nedeniyle yürüyemeyecek duruma gelen anne Zekiye Akman, tek isteğinin tedavi olup yeniden yürümek olduğunu söyledi.

Akman, "Yardım eden ve sebep olan herkese teşekkür ediyorum. Vesile olan gazetecilere de teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun. Bize yardımcı oldular. Allah hayırlarını kabul etsin. Biz de dua bekliyoruz. Tek isteğim yeniden yürümektir. Benim için dua edin. Tekrar yürüyeyim bana yeter." şeklinde konuştu.

"Ümit ediyoruz ki inşallah kardeşim iyileşir"

Hasta anne Zekiye Akman'ın ağabeyi Abdulvahap Bilgiç ise kardeşinin çok hasta ve maddi durumlarının ise kötü olduğunu ifade etti.

Bilgiç, "Kardeşim gerçekten hastadır. 2-3 yıldır bu şekildedir. Hastalığı bayağı devam etti. Ümit ediyoruz ki inşallah iyileşir. Tedavisi görülür. Herkes durumunu biliyor. Lavaboya gidemiyor. Eşi yardımcı oluyor. Bir tekerlekli sandalye olursa iyi olur. Yardımlar geliyor. Herkesten Allah razı olsun. Gerek kaymakamımız olsun, diğer arkadaşlar olsun yardımlarda bulundular. Gerçekten eşi de mağdur oldu. Sağ olsun kaç yıldan beri onunla ilgileniyor. Şu an işsizdir. Ona bir iş ya da bakıcı maaşı bağlasalar iyi olur. Maddi durumları düşüktür. Bu evi mecburen borçla aldılar. Şimdi taksitlerini ödeyemiyorlar. Biz zar zor kendi aramızda toplayarak ödemeye çalışıyoruz. Yani bu aile zor durumdadır. Gazeteciler, STK, vakıf ve hayırseverlere katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

"Yapılan yardımlarla biraz olsun rahatladık"

Seslerinin duyurulmasında vesile olan basın mensuplarına teşekkür eden Zekiye Akman'nın eşi Aladdin Akman da yapılan yardımlarla rahatladıklarını ancak eşinin bir tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "Sesimizi duyuran gazeteci arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yardım edenlerden Allah razı olsun. Bizi biraz rahatlattılar. Sayın kaymakamımıza teşekkür ediyoruz.  Dernek yöneticileri yardım ettiler. Ama daha da ihtiyacımız var. Maddi açıdan sıkıntı yaşıyoruz. Evimiz elimizden gitmesin istiyoruz. Eşimi taşıyarak ihtiyaçlarını gideriyorum. Bir tekerlekli sandalyeye ihtiyacımız var. Eşimin tedavisi için bir hafta sonra bizi çağıracaklar. İlaçlar yurt dışından gelecek. Sağlık Bakanlığı onay verirse tedavisi ilaçlarla sürecek." ifadelerini kullandı. (Süleyman Tunç-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir