• DOLAR 32.564
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.966
  • ...
Yetimler Vakfı`nın yetimler yararına düzenlediği konser başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2019 yılı içerisinde yetimlerin ihtiyaçlarını karşılamak ve daha fazla yetime ulaşmak adına Uluslararası Yetimler Vakfı tarafından düzenlenen ve tüm geliri yetimlere bağışlanacak olan konser, İstanbul Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde başladı.

Suriye, Filistin, Yemen, Doğu Türkistan, Tanzanya, Gana gibi ülkelerden STK temsilcilerinin katıldığı konser, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, Yetimler vakfı Genel Başkan Yardımcısı Sertaç Tekdal'ın açılış konuşmasıyla devam etti.

"Merhamet edene merhamet edilir." hadisini hatırlatarak konuşmasına başlayan Tekdal, "Allah Resulü bu şekilde bizi sürekli merhamete teşvik etmektedir. İnsanlara gösterilecek merhametle bizim de merhamete ulaşacağımızın sırrını bize göstermektedir." dedi.

Muaz bin Cebel'den nasihat isteyen bir zata merhamet etmesi halinde kendisine cennetin müjdeleneceğini hatırlatan Tekdal, yapılan birçok araştırmaya göre de merhamet edenlerin huzur içerisinde olduklarını, dünya ve ahiret huzuruna kavuştuklarını söyledi.

Yoğun katılımın olduğu konserde, birbirinden güzel sanatçılar sahne almaya devam ediyor. (Nizamettin Aşkın, Zeyd Varol- İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir