• DOLAR 32.331
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2295.889
  • ...
SON DAKİKA
Bakan Turhan: Gaziray 2020 yılında tamamlanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te çeşitli programlara katılan ve devam eden projeleri de yerinde inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, tamamlandığında günde 360 bin kişiyi taşıması hedeflenen ve yapımı devam eden yüksek hızlı tren "Gaziray Projesi" çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

TCDD ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle inşaatına 2017 yılında başlanan "Gaziray Banliyö Projesi"nin Başpınar Bölgesi'nde bulunan şantiye alanında incelemelerde bulunan Turhan, ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gaziantep'teki temasları kapsamında demiryolu ulaşımı konusunda kentin içerisinden geçen ve şehrin içerisindeki kısmını hızlı demiryolu ulaşımına uyumlu hale getirmek amacıyla başlatılmış olan "Gaziray Projesi" şantiyesinde inceleme yaptığını anımsatan Turhan, projenin bir an önce bitirilmesi için Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğüne talimatları verdiklerini belirtti.

Gaziantep'in, Türkiye'nin ve bölgesinin gelişen ve aynı zamanda büyüyen önemli bir kenti olduğunu ifade eden Turhan, Gaziantep'in sanayisi, ticareti ve turizmi ile son yıllarda büyük atılımlar yaptığını ve krizleri fırsatlara çeviren bir il olduğunu söyledi.

Gaziantep'in, Türkiye'nin en hızlı kalkınan şehirlerinden bir tanesi olduğunu aktaran Turhan, sürekli büyüyüp gelişen Gaziantep'te yaşanan ulaşım sorunlarını da çözebilmek için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile "Gaziray Projesi"ni hayata geçirdiklerini anımsattı.

Çalışmaların büyük hızla devam ettiği projenin bölgeye gelecek yüksek hızlı tren ve şehir içerisinde de kullanılacak ulaşıma kolaylık sağlayacağını aktaran Turhan, projenin 2020 yılında tamamlanacağını belirterek, şunları söyledi:

"Gaziray günde 360 bin vatandaşımıza ulaşım hizmeti verecek"

"Gaziray çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Hem demiryolu hattının rehabilitasyonu hem de hızlı demiryolu projesinin bir parçası olacak olan ve ayrıca da şehir içerisinde toplu taşıma hizmeti olarak faaliyet verecek olan bu projede önemli mesafeler kat edilmiş durumda. Toplam 25 kilometre uzunluğundaki bu projenin Başpınar Kavşağı ile Mustafa Yavuz Kavşağı arasındaki çalışmalarda yoğun şekilde yürütülüyor. Bu hatta 16 adet istasyon bulunuyor. Bu proje Gaziantep'in yerleşim yerleri ile çalışma alanlarını birleştirecek. Günde 360 bin vatandaşımıza ulaşım hizmeti verecek olan bu proje genel olarak yüzde 70 mertebesinde ilerleme sağlanmış durumda."

"2020 yılı içerisinde tamamlamış olacağız"

Projenin 2020 yılında tamamlanacağını belirten Turhan, "Bu projenin 20 kilometrelik kısım hafif raylı sistem olarak açıkta inşa ediliyor. Projeyi etap etap hizmet alacağımızı söylemiştik. Ama biz tamamını 2020 yılı içerisinde tamamlamış olacağız ve bütün kesimleriyle birlikte de hizmete almış olacağız. Ben projede çalışan işçisinden mühendisine kadar burada hizmet veren idari kademedeki yöneticisinden idarecisine kadar herkese teşekkür ediyorum, hayırlı olsun diyorum." dedi.

Açıklamanın ardından şantiye alanında incelemelerde bulunan Bakan Turhan, projede çalışan işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Turhan "Gaziray Projesi"nin ardından genişletme çalışmaları devam eden Gaziantep-Nizip Karayolu'nda incelemelerde bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir