• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van`da `Tefecilik` operasyonu: 8 tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van oto galerici görüntüsü altında tefecilik, baskı ve cebirle tahsilat yaptıkları belirtilen 15 şahsa yönelik düzenlenen operasyonda 8 kişi tutuklandı.

Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, "24 Aralık 2018 günü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, oto galeri sahiplerinin ticari faaliyet görüntüsü altında 'tefecilik, yüksek faizle borçlandırma, baskı ve cebirle tahsilat yaptıkları' tespit edilen 15 şahsa yönelik olarak yapılan eş zamanlı operasyonda, 15 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı." denildi.

Gözaltına alınan şüpheli şahısların ikamet, iş yeri ve üst aramalarında; 3 adet tabanca, bir adet otomatik tüfek, bir adet gaz bombası, çok sayıda fişek ve senet ele geçirildiği kaydedilen açıklama şöyle devam etti:

"Gözaltına alınan İ.Ö, U.E, R.A, C.Ö, M.T, A.Y, S.Y, G.B, N.D, Nimet D, Y.E.E, S.S, Ü.Y, D.S. ve M.E. B. isimli 15 şüpheli şahıs hakkında hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca Y.E.E, D.S, M.E. B, G.B, R.A. M.T. ve S.S. isimli 7 şüpheli adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı, İ.Ö, C.Ö, U.E, Nimet D, A.Y, N.D, S.Y. ve Ü.Y. isimli 8 şüpheli tutuklandı." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir