• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`israil Cezaevlerinde Ölüm Orucu Patlaması Yaşanacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Karaki, İsrail`deki cezaevlerinde, kötü yaşam koşullarını protesto etmek için ölüm orucuna başlayan Filistinli mahkumların ciddi sağlık sorunları yaşadıklarını söyledi.

İsa Karaki, ölüm orucuna başlaması nedeniyle bitkin düşen ve askeri hastaneye kaldırılan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) lideri Ahmet Saadat`ın sağlık durumundan endişe duyduklarını da bildirdi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu`nda "Filistinli esirler" sorununun gündeme alınması gerektiğini de ifade eden Karaki, "Siyasi alanda ve halk nezdinde bu davayı kazanabilmek için Filistinli esirlere sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.

Avukat Cevad Bolis`in 2 Filistinli tutuklunun ölümle pençeleştiği haberini verdiğini söyleyen Karaki, İsrail`in, Filistinli esirlerin sağlık problemlerine kayıtsız kalarak büyük bir suç işlediğini belirtti.

İsrail hapishanelerinde Hamas, İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve El-Fetih örgütlerine mensup yaklaşık 4 bin 700 Filistinli mahkum bulunuyor. 17 Nisan Filistinli Esirler Günü nedeniyle mahkumlardan en az bin 700`ünün açlık grevine başladığı, 23 Nisan günü ise aralarında yöneticilerin de bulunduğu 140`ının hazırlıksız olarak, bilinmeyen bir yere nakledildiği bildirilmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir