• DOLAR 32.576
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2496.486
  • ...
"Charlie Hebdo ve Ka`b Bin Eşreflerin yaptıkları yanlarına kar kalmamıştır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslümanların mukaddesatına saldıran sözde haber sitesinin bu hakaretine sessiz kalmayan Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, çirkef, kokuşmuş zihniyetli Charlie Hebdo ve Ka'b Bin Eşreflerin, dilleri ile yaptıkları hakaretlerin hiçbir zaman karşılıksız kalmadığını söyledi.

İslam'a ve Müslümanlara düşmanlığı kendisine görev edinen, her fırsatta İslam'a olan kinini kusan ve Peygamber Efendimize hakaret etme cüretini gösteren "oda TV "ye sert tepki gösteren Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, Kur'an ayetlerini bir biri ile çelişkili göstermeye çalışanların, Kur'an'dan bihaber olduğunu ve bir tahribat kampanyası başlattıklarını belirtti.

Altıok," İslam'a ve Müslümanlara karşı ön yargılı hareket eden, içindeki kin ve nefretten dolayı olaylara objektif olarak bakıp değerlendiremeyenler, düşmanlık duyguları ile hareket eden insanların yargıları kesinlikle taraflı ve kasıtlıdır. Sevgili Peygamber Efendimiz aleyhissalatu vesselam Cenab-ı Allah'ın ifadesi ile 'Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik, şüphesiz ki sen yüce ahlak üzeresin.' buyuruyor ve Peygambere itaati Allah'a yapılan itaate eş değer sayıyor. Kızını ve amcasını şehid edenlere karşı, insanlığın kurtarıcısı gelmesi hasebi ile öç alma duygusu ile hareket etmemiş, insanların ıslahı ve kurtuluşu için hayatını vakfetmiş, şahsi bir öç alma asla Peygamber Efendimizin hayatında mevcut değildir ve böyle bir iddiada kimse bulunamaz." İfadelerini kullandı.

"Bunları özür dilemeye ve tövbe etmeye davet ediyorum"

Peygamber Efendimizin nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu insaf sahibi insanların çok iyi bildiğine dikkat çeken Altıok, " Batılı bir bilim adamı, ' Hazreti Muhammedi sevmeyenler onu tanımayanlardır. Tanısalardı seveceklerdi.' Kasıtlı bir takım yorumlarla Kur'an'da geçen, 'Bizim sana Kur'an-ı indirmemizin sebebi sıkıntı çekesin diye değil, Allahtan korkanları uyarasın diye indirdik.' buyuruyor. Eşkıyalık yapasın manasını aklı başında olmayan, kendini kaybeden ve ancak önyargılı bir insan böyle bir mana yükleyebilir. Charlie Hebdo ve Efendimiz döneminde ki Ka'b Bin Eşrefler sürekli dilleri ile alay ederek, kampanyalar yaparak, bir takım algı operasyonları ile hakaret etmeye çalışmışlardır; fakat bu yaptıkları yanlarına kar kalmamıştır. Ben inanıyorum ki bu yaptıkları toplumun vicdanında bunlar mahkûm olacaklardır. Bunları özür dilemeye davet ediyorum çünkü tövbe İslam'da kabul edilir ve ölmeden önce yapılması gerekir." ifadelerini kullandı

"Bu tür insanlar gerçeği görmez hakikati işitmezler"

Peygambere hakaret eden bu tür insanların gerçeği görmediğine, hakikati de işitmediğine vurgu yapan Altıok, kokuşmuş zihniyetli insanların doğruyu söyleyemedikleri için ağızlarının da çok kirli olduğunu söyledi.

Altıok, "Prens Bismarck demiştir ki, 'Hazreti Muhammed gibi bir şahsiyetin insanlık âlemi içerisinden zuhur etmesi tüm insanlık için iftihar vesilesidir. O da Batılı bir bilim insanı, prens ve devlet adamıdır. Peygamber Efendimizi tanıdıktan sonra bakış açısı değişmiştir. İnsaflı ve gerçekten bilim adamı olan insanların Peygamberimizi yorumlamalarına bakın bir de kendi içimizden zan edipte bizi sırtımızdan vuran, bize ihanet eden bu çirkef kalpli, çirkef fikirli, kokuşmuş zihniyetli insanların ön yargılı yorumlarına bakın, bu tür insanların ıslah olması çok zordur. Kalpleri mühürlenmiş ise gerçeği görmez hakikati işitmezler, doğruyu da söyleyemezler çünkü bu tür insanların ağzı çok kirlidir. Ben onları nefretle kınıyorum ve Peygamber Efendimiz aleyhissalatu vesselama attıkları iftira dolayısı ile kendilerini aynada görüyorlar diyor o sözleri onlara havale ediyor ve kınıyorum." şeklinde konuştu

"Peygamber efendimize yapılan bu ithamları asla hazmedemeyiz"

Kur'an ayetlerini bir biri ile çelişkili göstermeye çalışanların Kur'an'dan bihaber olduğunu belirten Altıok, karanlık odakların Kur'an'a karşı bir tahribat kampanyası başlattıklarını söyledi.

Sahabe nasıl canını vermiş ise bizim canlarımız da Peygamberimize kurban olsun diyen Altıok, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Savaşta bile, 'Allah yolunda size savaş açanlara, tecavüz etmeye kalkışanlara sizde misli ile karşılık verin, fakat aşırıya gitmeyin.' buyuran Kur'an'ın bu hükmüne rağmen kalkıpta farklı manalar yükleyerek Kur'an ayetlerini bir biri ile çelişkili göstermeye çalışanların Kur'an'dan bihaber olduğunu ve Kur'an'a karşı bir tahribat kampanyası başlattıklarını söyleyebiliriz. Müslümanlar tabi ki Peygamberlerinin yanındadır ve biz Peygamberimize dokundurtmayız. Sahabe nasıl canını vermiş ise bizim canlarımız da kurban olsun, bu gün şer güçlerine karşı, ümmeti korumak sureti ile canını feda eden şehidlerimiz aynı hak davayı gütmek için en kıymetli olan canlarını feda ediyorlar ve inşallah Peygamberimize komşu olacaklardır." dedi.

"Bu hareketleri ile bu halkın sadece nefretini kazanabilirler"

Karanlık odakların bu hareketleri ile bu halkın sadece nefretini kazanabileceklerini belirten Altıok, Taraftar kazanacaklarını zannedenlerin daha da bataklığa saplanacaklarını söyledi.

"Hepimiz Peygamber Efendimizin fedaisiyiz ve ona bir söz söyletmeyiz." diyen Altıok, " Peygamber efendimize yapılan bu ithamları asla hazmedemeyiz. Onların sözlerini tekrar kendilerine havale ediyorum, onlar kendi içlerindeki ve zihinlerindeki çirkef düşüncelerini bu şekilde kullanıyorlar. Bu hareketleri ile bu halkın sadece nefretini kazanabilirler. Taraftar kazanacaklarını zan edenler daha da bataklığa saplanırlar ve işin içinden çıkamazlar, dünya ve ahirette de rezil rüsva olurlar inşallah." ifadelerini kullandı. (Murat Orhan-İLKHA) 

        

     

Bu haberler de ilginizi çekebilir