• DOLAR 32.418
  • EURO 35.447
  • ALTIN 2326.681
  • ...
Gerçeği aratmayan tatbikat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Devlet Hastanesi'nde 112 Acil Komuta Servisi, AFAD, UMKE, Bitlis Belediyesi İtfaiyesi ve Hastane personelinden oluşan 25 kişinin katıldığı yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Bitlis Devlet Hastanesinde olası bir yangın durumuna karşı tedbirli olmak amacıyla düzenlenen yangın tatbikatı için gerekli önlemler alındı. 4 gönüllü personelin hasta olarak kullanıldığı tatbikatı görenler gerçek sanıp, paniğe kapıldı.

Mizansen gereği hastane odasında çıkan yangına ilk olarak hastane personeli tarafından müdahale edildi. Daha sonra 112 Acil Komuta Servisi ve İtfaiye ekiplerine haber verildi. Bu arada yürüyebilecek hastalar, hastane personelleri tarafından tahliye edildi. Yangına müdahale eden Bitlis Belediyesi İtfaiye ekiplerinin ardından, 112 Acil Komuta Merkezi, UMKE ve AFAD ekipleri tarafından diğer hastalarda tahliye edildi.

Tatbikat gerçeği aratmadı

Tatbikat sonrası ekipler, toplantı odasına geçerek tatbikatı değerlendirdi. Toplantı salonunda gazetecilere tatbikat hakkında açıklamalarda bulunan Bitlis Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Onur Çağdaş Arıkan, hastanemizde oluşabilecek olası afet ve yangın durumlarına karşı hazırlıklı olmak amacıyla böyle bir tatbikat gerçekleştirdiklerini belirtti.

Arıkan, "Bugün olası bir yangında ne durumda olduğumuzu görmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz tatbikatımıza 25 personel katıldı. Senaryomuz gereği hastanemizin 3'üncü katında bulunan palyatif serviste çıkan yangına, hastane acil müdahale planımızı devreye soktuk. Bununla ilgili AFAD, UMKE, 112 ve itfaiye birimlerine durumu ilettik. Tüm birimler en hızlı bir şekilde müdahalede bulundular. Yangın çıkan serviste zarar görmesi muhtemel 4 hastamız vardı. Bunlar en güvenli şekilde ekipler tarafından tahliye edildi. Kimse zarar görmeden tatbikatımızı tamamladık. Buradaki 4 hastamız gerçek hasta olmayıp, hastane gönüllülerinden oluştu. Emeği geçen tüm ekiplere huzurlarınızda teşekkür ediyorum." dedi.

Bitlis 112 Acil Komuta Merkezi Doktoru Ahmet Şen ise tatbikatla ilgili şu bilgileri erdi: "Bitlis Devlet Hastanesi'nde olası yangın durumunda, hastanenin daha önceden planlamış olduğu hastaların nasıl tahliye edileceğini, belirtilen standart operasyon prosedürlerine, ilgili iş akışlarına göre çözüm ortakları ile paylaşarak, daha önceden yangın durumunda nasıl tahliye edileceği planlarını devreye sokarak bir tatbikat gerçekleştirdik. 25 kişilik bir ekiple tatbikatı gerçekleştirdik. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum." (Şükrü Tontaş-İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir