• DOLAR 32.485
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2493.196
  • ...
"Genç Hatipler Kıyasıya Yarıştı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'da "Anadolu İmam Hatip Liseleri Arası Genç Hatip Hutbe Okuma Yarışması" finali yapıldı. Mizancı Murat Anadolu İmam Hatip Lisesinin organize ettiği "Anadolu İmam Hatip Liseleri Arası Genç Hatip Hutbe Okuma Yarışması" finaline, Van merkez ve çevre illerden toplam 17 okul katıldı.

Yarışmadaki sıralama jüri üyelerinin çektiği kura ile belirlendi. Yarışmaya katılan okulları temsilen hutbelerini okuyan öğrencilere yarışmada hazır bulunan beş jüri üyesi puan verdi.

Yarışmanın birincisi Van Merkez İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunu temsil eden Hamza Sefa olurken, yarışmanın ikincisi Özalp Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Mehmet Salim Akbaş oldu. Öte yandan Erciş Şehit Halil Humuryen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Erkan Eman yarışmada üçüncü oldu.

"Amacımız öğrencilerimizin kendilerine olan güvenlerini geliştirmeleridir"

İmam hatip okullarının bağlı olduğu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Din Öğretiminden Sorumlu Metin Ermiş, yapılan yarışmanın amacı ve yapılan etkinlikler hakkında bilgi vererek; "İmam hatip liseleri ve imam hatip ortaokulları arasında bu güne kadar birçok mesleki çalışma yaptık. Bugün de imam hatip liseleri arasında gerçekleşen 'Hutbe Yarışması' il finali ile bu mesleki yarışmalarımızın da finalini gerçekleştirmiş olacağız. Yarışmaya 17 erkek imam hatip lisemiz katılım sağlamıştır. İlçelerimizde bulunan bütün erkek imam hatip okullarımız da katıldılar. Diğer tüm mesleki yarışmalarımızda olduğu gibi amacımız çocuklarımızın özgüvenini geliştirmektir. Amacımız çocuklarımızı çok yönlü yetiştirmektir. Çünkü imam hatipler sadece mesleğe hazırlamayan okullarımızdır. Aynı zamanda öğrencilerimizi üst öğrenime de hazırlamaktayız. Bu amaçla öğrencilerimizi her yönüyle geliştirecek birçok etkinlik yapılmaktadır imam hatip okullarımızda. Bugünkü hutbe yarışması da bu etkinliklerden bir tanesidir. Çocuklarımıza hem kendini gösterebilme hem de ve özgüveni noktasında kendini yetiştirebilmesi açısından önemli bir imkân sunmaktadır. Bu yarışmalarımız ilçelerimizde, köylerimizde, beldelerimizde olan imam hatip okullarındaki öğrencilerimiz gelip burada insanların karşısında kendini rahatça ifade edebilmesi, hem özgüven açısından hem de mesleğe hazırlanma noktasında ve üst öğrenime hazırlanma noktasında kendisine olan güvenini geliştirmiş oluyor. Yapılan bu hutbe yarışmasının en önemli amacı kendine olan güveni geliştirmedir." dedi. (Sedat Karatay - İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir