• DOLAR 32.55
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2433.28
  • ...

Gaziantep'teki temasları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret eden Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ziyarette yaptığı açıklamada ise Gaziantep'in, Türkiye'nin ihracat sıralamasında 6'ıncı sırada yer aldığını bildirdi.

Gaziantep'te çeşitli programlara katılan ve açılış yapan Ticaret Bakanı Pekcan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret ederek, yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"Gaziantep, Türkiye'nin ihracat sıralamasında 6'ıncı sırada yer alıyor"

Her türlü desteği vermeye her zaman hazır olduklarını ve hazır olmaya devam edeceklerini belirten Pekcan, "Gaziantep bizim ve bölgemiz için çok önemli bir şehir." dedi.

Gaziantep'in ihracat rakamları Türkiye'nin altıncı sırasında

Gaziantep'in önemli bir şehir olduğunu ve kentin ihracatına destek vermeye de devam edeceklerini açıklayan Pekcan, "Gaziantep bizim için ve bölgemiz için çok önemli bir şehir. Sadece Türkiye sınırları için değil, Türkiye sınırları dışına da Gaziantep'in katkıları önemli. Gaziantep'in ihracatçı yönüne her türlü desteği vermeye her zaman hazır olduk, hazır olmaya da devam edeceğiz. Bugün de EximBank'ın açılışını yaptık. İnşallah Gaziantep'in ihracat rakamları Türkiye'nin altıncı sırasında ben inanıyorum ki bunu daha da üst sıralarda göreceğiz." dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Suriye'deki kargaşa bittiği zaman bu bölgenin ticaret, üretim, fuar ve finans merkezi olacaklarını belirtti.

"Günde 500 tır sırada bekliyor"

Şahin, "Şehrimizde hem iş dünyasıyla gelinen nokta, hem de yılsonu değerlendirmesini bakanımızın başkanlığında yaptık. 2019 yeni bir yıl, yeni bir umut. Yeni yılda sizin vereceğiniz mesajlarla bölgemiz ve ülkemiz çok daha kuvvetli çalışmalara devam edecek. Sınır kapısı Karkamış'ta daha önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanımızın başkanlığında mayın temizlemesinden tutun ilçedeki bütün ihtiyaçları gideren önemli kapı çalışmaları yapıldı, bakanlığımız çalışmalarını tamamladı. Valimizle 10 gün önce Karkamış'a gittiğimizde eksiklikleri gördük. Tır garajına yönelik çalışmaları bakanımıza göstereceğiz. Günde 500 tır sırada bekliyor, bu da şehrin ne kadar büyük bir sınır ticareti ve ticaretin bölgesel başkenti olduğunu gösteriyor. Bakanımız biz çok umutluyuz, Suriye meselesi hal yoluna girmek üzere, buradaki kaos bittiği zaman bölgenin ticaret merkezi, bölgenin üretim merkezi, bölgenin fuar merkezi, bölgenin finans merkezi olacağız, bütün rakamlar bunu gösteriyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şahin tarafından Bakan Pekcan'a hediye takdiminde bulunuldu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)