• DOLAR 32.605
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2492.9
  • ...
Pakistan`daki FETÖ okulları Maarif Vakfı`na devredildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Akgün, Pakistan Yüksek Mahkemesi'nin, ülkede FETÖ okullarının Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmesine ilişkin kararını değerlendirdi.

Türkiye Maarif Vakfının son iki yıldır faaliyette bulunan bir vakıf olduğunu, temel amacının Türkiye adına yurt dışında örgün ve yaygın eğitim faaliyetlerinde bulunmak olduğunu anlatan Akgün, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında bulunan FETÖ yapılanmasının aktif olduğu ülkeler başta olmak üzere dünyada 100'e yakın ülkeyle çok yakın temas halinde olduklarını söyledi.

Belli bir ilişki geliştirilen ülkelerde ofisler açtıklarını, 55 ülkede de temsilci bulundurduklarını kaydeden Akgün, şöyle dedi:

"Bunlar içerisinde de 33 ülkede kendi okullarımız var. Bugün Pakistan'daki okulların bize devriyle 34 ülkeye ulaşmış durumdayız. Bu, bir yönüyle aslında Türkiye'nin eğitim alanında dünyaya açılan bir penceresi olarak küresel eğitim ağının bir parçası olarak hizmet veriyoruz. Bu, Türkiye'nin kültür diplomasisi ve yumuşak gücünün yurt dışına taşınması anlamında da Türkiye Maarif Vakfının oynadığı önemli bir misyondur."

Pakistan'ın Türkiye'nin dost ülkelerinden birisi olduğunu, iki ülkenin birbirine güvenen ve zor zamanında birbiriyle dayanışma halinde olduğunu anımsatan Akgün, şunları kaydetti:

"Pakistan'a iki yıl önce gittik ve belli bir teması sağlamıştık. Pakistan Yüksek Mahkemesi, belki de Türkiye'den sonra ilk defa FETÖ terör örgütünü Türkiye'de kabul edildiği gibi hukuken uluslararası alanda bir terör örgütü olarak kabul etti."

Akgün, Pakistan'ın İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla yüksek mahkeme bu yapının terör örgütü olarak ilan edilmesini, okulların bütün mal varlıklarının dondurulmasını ve bu okulların da işletilmesini tamamen Türkiye Maarif Vakfına devredilmesi kararını verdi. Pakistan'ın dışında 33 ülkede 179 okulumuz var. Bunun 117'si FETÖ iltisaklı gruptan bize devredilen okullardır, geri kalanları da bizim açtığımız okullardır. Pakistan'da şu anda 28 okul var. Önümüzdeki günlerde bu sayı hızla artacak ama Pakistan hakikaten FETÖ yapılanmasında eğitim alanında en yaygın eğitim ağının olduğu bir ülkeydi. Bu, bizim için Türkiye anlamında da Türkiye Maarif Vakfı anlamında da çok önemli ve kritik gelişme." (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir