• DOLAR 32.548
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2427.286
  • ...
"Bu kardeşlerimizin tek suçu Müslüman olmalarıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Fatih Camii'nde Cuma namazı sonrası Doğu Türkistanlı Müslümanlara sahip çıkmak ve Komünist Çin hükümetinin yaptığı zulme sessiz kalmamak adına basın açıklaması düzenlendi.

Mahmut Kar tarafından okunan basın açıklamasında Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekildi. Herkesi Müslüman kardeşlerine sahip çıkmaya davet eden Kar, Doğu Türkistan'da yaşanan zulmün kelimelerle ifade edilemeyeceğini söyledi.

Kar, "Çünkü kardeşlerimiz elleri ve kollarından bağlanarak asılıyorlar. Ağızlarına beton dökülerek boğuluyorlar. Müslüman bacılarımızın hamile kalmaları yasaklanıyor. Hamile kaldıklarında ise bebekler anneleri ile birlikte katlediliyorlar. Erkekler kısırlaştırılıyor ve Doğu Türkistan'da büyük bir soykırım yaşanıyor. Doğu Türkistanlı kardeşlerimize sistematik bir şekilde işkence ediliyor. Nesilleri yok ediliyor. Bu garipler kendi ülkelerinde hapis, sığındıkları diğer Müslüman ülkelerde ise sürgün hayatı yaşıyorlar. İşgalci Çin, İslam'dan döndürmek için yaklaşık bir milyon Müslümanı toplama kamplarında tutuyor. Bacılarımız alçak Çinlilerden namuslarını korumak için binalardan atlıyorlar. Dinsiz Çin yönetimi Müslümanların mahremlerini hiçe sayarak her Müslümanın evine bir Çinli erkek yerleştiriyor." dedi.

Zalim Çin yönetiminin uzun yıllardır Doğu Türkistanlı Müslümanlara yönelik alçakça politikalar uyguladığına dikkat çeken Kar, İslâm'ın bütün emirlerinin yasaklandığını, baskı ve işkence ile de bu yasakların uygulandığını, bu durumda Doğu Türkistanlı Müslümanların Ya hapis, işkence ve ölüm, ya da kendi vatanlarını terk ederek yaşayabilecekleri güvenli bir ülkeye hicret etmeye mecbur bırakıldıklarını belirtti.

Yapılan zulümlerin Müslümanları yıldıramayacağını söyleyen Kar, Müslümanların kendilerine yapılan zulmün hesabını bir gün mutlaka soracaklarını ve bu günlerin uzak olmadığını ifade etti.

"Bu kardeşlerimizin tek suçu, Müslüman olmalarıdır"

Doğu Türkistan'ın bu ümmetin bir parçası olduğunu belirten kar hükümete de seslenerek şöyle konuştu;

"Canlarını ve namuslarını katil Çin rejiminin zulmünden kurtarmak için bizim ülkemize de sığınmıştır. Bu kardeşlerimizin tek suçu, Müslüman olmalarıdır. Zira onlar yıllardır haklarından mahrum edildiler. Doğu Türkistanlı kardeşlerinizin feryatları size ulaşmadı mı? Figan eden bacılarımızın çığlıkları saray duvarlarını aşmadı mı? Allah aşkına bu zulmü duymadınız mı? Yoksa duydunuz ama kalpleriniz taş mı kesildi? Amerika için savaşmaya çok heveslisiniz! Peki ya Müslümanlar için ne yapacaksınız? Yine politik hesaplar mı yapacaksınız? Çin'den aldığınız kredinin hesabına, Rabbinizin hesabını göz ardı mı edeceksiniz? "Çin'in toprak bütünlüğünü tanıyoruz" diyerek bu işgali meşru göstermeye devam mı edeceksiniz? Unutmayın Allah Subhanehu ve Teâlâ'nın vaadi haktır. Rabbimizin hesabı sizin tüm politik hesaplarınızın üstündedir. Şunu da bilin ki O gün geldiğinde pişmanlık fayda etmeyecektir"

"İnancınızdan vazgeçmeyin"

Yapılan bütün baskı ve zulümlere rağmen Doğu Türkistanlı Müslümanların dinlerini asla terk etmemesi gerektiğini söyleyen Kar, "Sizler tüm bu zulümlere rağmen dininize sımsıkı sarılmalısınız, çocuklarınıza İslâm inancını aşılamaya devam etmelisiniz. Sizi birbirinize kardeş kılan ve sizi bize kardeş yapan şey İslam'dır bunu asla unutmayın. Birbirinize kenetlenin, Allah'a sığının ve ona güvenin. Fikirleriniz İslami, duygularınız İslami ilişkileriniz de İslami olsun. Milliyetçilik gibi İslam dışı düşüncelerden yüz çevirin" dedi

"Türkistan coğrafyasından yükselen feryada ve figana kulan verin"

Son olarak Müslümanlara seslenen Kar, şu ifadelere yer verdi;

"Türkistan coğrafyasından yükselen feryada ve figana kulan verin! Kardeşlerinizin çığlıklarına karşı yöneticiler gibi sizler de duyarsız kalmayın! Onları tüm dünya yalnız bıraksa dahi, sizler yalnız bırakmayın! Onların çağrılarına koşmayan yöneticilerinizi gerektiği şekilde muhasebe edin! Komünist Çin yönetimine nasıl ki öfke duyuyorsunuz, harekete geçmeleri için Müslüman beldelerin yöneticilerine de çağrılar yapın! Türkistan'da meydana gelen bu zulümlerin durması için haydi sizler de harekete geçin! Bu zulümleri durduracak ve zalimlerden hesabını soracak Râşid Hilâfet Devleti'nin ikame edilmesi için çalışın! İslâm'ın yeniden hayata hâkim olması için var gücünüzle çalışın. Bunun için çalışanlara destek verin! Unutmayın ki Allah Müslümanların yar ve yardımcısıdır."

Basın açıklaması özelde Doğu Türkistan olmak üzere tüm İslam âlemi için yapılan dua ile son buldu. (Nizamettin Aşkın- İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir