• DOLAR 32.591
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2492.15
  • ...
28 Şubat zulmü devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir yıldır her ayın 28'inde 28 Şubat mağdurlarının serbest bırakılması ya da adil bir şekilde yeniden yargılanması için adalet çağrısını sürdüren MAZLUMDER, 2018 yılının son basın açıklamasını İstanbul'da düzenledi. Çağlayan Adliyesi önünde yapılan ve birçok STK'nın destek verdiği basın açıklamasında, 28 şubat mağdurlarına adalet talebi yinelendi.

"Cezaevlerinde olan birçok kişinin dosyaları FETÖ üyeleri tarafından onandı"

28 Şubat mağdurları ile ilgili yapmış olduğu kısa bir araştırma neticesinde cezaevlerine atılanların FETÖ üyesi hakim ve savcıların onayı ile konulduğunu belirten Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şube Başkanı Mehmet Eşin "Biz bunlara neden FETÖ mağduru diyoruz. Şu anda cezaevinde olup da müebbet ceza almış yüzlerce meğdurun yargılandığı 39 dosyadan ya başkanları ya savcıları ya da mahkeme üyeleri tescilli olarak FETÖ üyesi olduğu tesbit edilmiştir. Bunlardan kimisi cezaevinde kjimisi aranıyor kimisi de yurtdışında. Bunun yanında yine 510 kişinin yargılanmış olduğu 72 dosyanın yargıtayda onandığı ve bu onayı verenlerin FETÖ üyesi olduğu dosyalardır." diye konuştu.

MAZLUMDER adına basın açıklamasını okuyan Abdullah Yusuf Kaygusuz, "MAZLUMDER olarak çok sayıda kişi ve kurumun desteğiyle 2018 yılı boyunca 28 Şubat mahpuslarının halen devam eden mağduriyetlerinin giderilmesi için Türkiye genelinde cezaevi ve adliye önlerinde, meydanlarda ve dernek binalarımızda haftalık ve aylık toplantılar düzenledik, mağdurları dinledik, basın açıklamaları yaptık. Her bir eylemde, '28 Şubat Siyasi Yargı Kararları İptal Edilsin!' ve '28 Şubat Mahpusları Derhal Serbest Bırakılsın!' talebini dillendirerek halen devam eden zulmün sonlandırılması çağrısında bulunduk." dedi.

"Yargıdan kaynaklanan zulümler devam etmiştir"

Bir yıl daha geçerken bir takım istisnalar dışında bu konuda herhangi bir adım atılmadığı gibi, gündeme gelen af ya da şartlı tahliye indirimi mahiyetindeki düzenlemelerde de 28 Şubat mahpuslarının kapsam dışı bırakıldığını belirten Kaygusuz, açıklamasına şöyle devam etti;

"Teşebbüsün ötesine geçip gerçekleşmiş bir darbe olarak gündemimize oturan 28 Şubat Darbesi halen insan öğütürken, 20-25 yıllık mahpusların aileleri cezaevi yollarında süründürülürken, çocuklar babasız büyümek, anneler çocuklarına hasret bir ömür sürdürmek zorunda kalırken bir yılı daha geride bırakıyoruz. 90'lı yıllardan bugüne Türkiye ve dünyada çok şey değişmiş, rejimler yıkılıp rejimler kurulmuş, heyacan uyandırıcı devrimler ve halk hareketleri yaşanmış, işgaller ve darbelerle toplumlarımız baskılanmaya ve son yaşadığımız darbe girişimi ile 28 Şubat tekrar hortlatılmaya çalışılmıştır. Bütün bu değişimler karşısında değişmeyen bir zulüm olarak yargıdan kaynaklanan zulümler devam etmiştir. Defalarca vurguladığımız üzere kendilerini tutuklayanlar tutuklu hale geldiği halde af talebinde bulunmayan, vakur ve onurlu bir duruşla haklarını arayan bu insanların ve ailelerinin hak taleplerine kulak vermek ve gereğini yerine getirmek, açıktır ki başta yargı, iktidar ve TBMM olmak üzere herkesin üzerine düşen önemli bir görevdir."

28 Şubat'ın brifingli yargısının kararlarıyla hapsedilen mazlumların tahliyesi için çağrılarını yineleyen kaygusuz, son olarak şu ifadelere yer verdi;

"28 Şubat'ın tahkim ettiği zemine basarak büyüyen paralel yargının kararlarıyla hapsedilen hemen her çevreden mazlumun tahliyesi; brifingli ve paralel yargı zemininde oluşan önyargılarla oluşturulan içtihatlarla halen devam eden yargı zulümlerinin artık son bulması gerekmektedir. MAZLUMDER olarak, 28 Şubat Siyasi Yargı Kararları İptal Edilsin! 28 Şubat Mahpusları Derhal Serbest Bırakılsın! talebimizi bir kez daha vurgularız." (Nizamettin Aşkın- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir