• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Karda mahsur kalan vatandaşların imdadına UMKE yetişti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de son günlerde yoğun kar yağışı nedeniyle yolu kapanan köylerde mahsur kalan vatandaşların imdadına, 112 Acil Sağlık ve Sağlık Bakanlığına bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) yetişiyor.

Konu hakkında Valilikten yapılan açıklamada, Acil 112 ve UMKE ekiplerinin son 2 günde 6 hasta kurtarma operasyonu yaptığı ifade edildi.

Adaklı ilçesinde hasta kurtarma

Açıklamada ilk olarak, "Önceki gün saat 15.00 sularında solunum sıkıntısı yaşayan bir vatandaşın, Komuta Kontrol Merkezini aramış, 15.15'te ekiplerimiz hastamızı kurtarmak için yola çıkmıştır. Yoğun tipi nedeniyle vakaya yetişmekte güçlük çeken ekibimiz, akşam saat 21.00'da hastaya ulaşmış, burada ilk müdahaleyi yapan ekiplerimiz, hastayı Adaklı İlçe Hastanesine ulaştırılmıştır." denildi.

Solhan ilçesinde hasta kurtarma

Açıklamada ikinci hasta kurtarma vakası, "Yine aynı gün Solhan Kırık Köyü Otluca Mezrasında ikamet eden ve hipertansiyon ön tanısı konan bir vatandaşımız için ekiplerimiz seferber oldu. Yoğun kar ve tipi dolayısı ile 1 saatlik yürüme ile hastamıza ulaşan ekiplerimiz, ilk müdahalenin ardından hastayı Solhan Devlet Hastanesine kaldırmıştır." ifadelerine yer verildi.

Karlıova'da hasta kurtarma

Yoğun kar yağışının devam ettiği ve tipinin geçit vermediği dün de ekiplerin hasta kurtarma operasyonlarını sürdürdüğü belirtilen açıklamada, "Karlıova bölgesinde hasta kurtarmaya giden ekiplerimiz, yolda kaza yapan vatandaşlarımızın da imdadına yetişti. Kaza yaparak yol kenarına kayan aracın içinde bulunan vatandaşlarımıza ilk yardımı yaparak, yol kenarındaki kara saplanan araçlarını yola çıkardı. Karlıova Karlıca Köyünde ikamet eden ve yüksek ateşi olan 2 aylık bebek için yakınları Komuta Kontrol Merkezimizi aramışlardır. İl Sağlık Müdürlüğümüzce yolun kapalı olduğu paydaş kurumlarla paylaşılmış, İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı UMKE Ekiplerimiz, Tam Paletli Ambulansla 3 saatlik çalışmayla Karlıca Köyüne ulaşmış, burada ilk müdahaleyi yapan ekiplerimiz hastayı Karlıova Devlet Hastanesine ulaştırmıştır." denildi.

Açıklama şöyle devam etti: "Karlıova Yukarı Yağmurlu Köyünde ikamet eden, daha önce Elazığ Fırat Üniversitesinde ameliyat olan ve şu an genel durumu kötü olan bir vatandaşımız, Komuta Kontrol Merkezimizi aramış, İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı UMKE Ekiplerimiz yoğun çaba harcamış, 3,5 saatte hastaya ulaşmış, burada ilk müdahaleyi yapan ekiplerimiz hastayı Karlıova Devlet Hastanesine ulaştırmıştır."

Açıklamada son olarak, "İl Sağlık Müdürlüğümüz Acil 112 ve UMKE Ekiplerimiz, bir tam paletli, 5 yarım paletli, bir çekici, 2 UMKE Kurtarma Aracı, 7 adet 4x4, 25 adet 4x2 araç ve toplam 264 personelle 7/24 görev başında olup, her şartta hizmet vermektedir. Kar kış, gece gündüz demeden 7/24 vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışan personelimize teşekkür ediyor, İl Sağlık Müdürlüğü olarak her koşulda vatandaşlarımıza sağlıklı hayat geçirmeleri hususunda daima hizmet edeceğimizi tekrar ediyoruz." denildi. (Nihat Kanat-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir