• DOLAR 32.572
  • EURO 34.907
  • ALTIN 2434.268
  • ...
Görme Engeli Öğrenciden Çağrı:  `Okumak İstiyorum!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`da görme engelli olan Rıza Işık(17) okumak istediğini belirterek, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istedi.

Batman Seyitler Mahallesi 3036. Sokak No: 22`de oturan ve lise ikinci sınıf öğrencisi olan Rıza Işık`ın bir gözü görmüyor, diğer gözü de yüzde 30 görüyor. Gözlerinden dolayı tam olarak derslerine çalışamayan Rıza Işık yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istedi.

İş adamlarına seslenen Rıza Işık, "Okulumu okuyabilmem için bir bilgisayar istiyorum ve o bilgisayara program yükleyerek okuluma devam etmek istiyorum. Ben görme engelliyim normal kitapları okuyamıyorum, onun için seçili bir programı olan bir bilgisayara ihtiyacım var. Ailem bu eğitim materyalini karşılayamadığı için sizden yardım istiyorum. Bu bilgisayarın jaus denen sesli bir programı var 13 tane sürümü var. İşte o programı yükleyerek derslerime devam etmek istiyorum." diyerek yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

Rıza`nın komşusu da, "Rıza engellidir göz engellisidir bir gözü hiç görmüyor bir gözü de yüzde otuz oranında görüyor. Oda kendi arkadaşları gibi okumak istiyor, bilgisayar istiyor yetkililerden yardım istiyor gereğini yapsınlar." ifadelerini kullandı.

Rıza`nın annesi Dilşat Işık ise "Oğlum görme engelidir. Okumak istiyor yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istiyoruz, oğlumun okumasını istiyorum. Onun tek isteği bir bilgisayarı olsun ve okusun." diyerek yetkililere seslendi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir