• DOLAR 32.596
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2508.413
  • ...
STEM projeleri görücüye çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Valiliği ve Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında görsel materyallerle eğitimi sağlamaya yardımcı Science Teknology Enginering Mathematics (STEM) projeleri, Muş Merkez Vahit Özmen İlköğretim Okulunda bireysel çalışmalar şeklinde görücüye çıktı.

İleri teknoloji ürünlerinden yoksun toplama materyallerle kurulan çalışmaların konu edildiği STEM merkezinde hünerlerini sergileyen Vahit Özmen İlköğretim Okulu öğrencilerinin çalışmaları takdir topladı.

Vahit Özmen İlköğretim okulunda düzenlenen STEM açılış programına Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Milli Eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul idareci ve öğretmenlerinin yanı sıra öğrenciler, aileleri ve gazeteciler katıldı.

Vahit Özmen ilköğretim okulundan düzenlenen STEM Merkezi'nin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Türkiye'nin geleceği için bilim ve teknolojinin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Geleceğe daha güçlü adımlarla yürüyebilmemiz için yapay zeka devriminde bizimde çok önemli adımlar atmamız gerekiyor. Hamdolsun bugün Türkiye'miz bu konuda çok önemli adımlar atmakta. Beceri atölyeleri ile çocuklarımızın icatçı yanlarını ortaya çıkaran bir alan kurduk ve tüm okullarımızda kuracağız. Bu vesile ile Matematik, Fen ve Teknolojiyi bir araya getirecek çalışmalar olacak. Çocuklarımız üreten, düşünen, düşündüğünü hayata geçiren çalışmalarda bulunacaklar. Robotik yapılanmalarda bu ivmeyi yakalamayı amaçlıyoruz. Çocuklarımızdaki cevheri nitelikli eğitim alanında ortaya çıkarmak için bu son derece önemli bir fırsat. Basit imkânlarla da bir takım atölyelerin kurulabileceğini gördük. Bu alanlarda gelişim sağlanacak ve bunu sağlamak üzere tüm okullarımızda aynı çalışmalar yürütülecek. Bütün eğitimcilerimizi çocuklarımızın hayata atılmaları konusunda çalışmalarındaki katkılarından ve emeklerinden ötürü kutluyorum. Çocuklarımız da bu tür çalışmaları yaptığı zaman sıkılmadan bir şeyler kavrıyor ve kendini daha üretken görebiliyor.  Bu atölyenin kurulumundaki emek sahiplerini ve okul idarecilerini, aynı zamanda buradaki çalışmalarda emek sunan, kendisinden bir şeyler katma arzusunda gelişim yanlısı çocuklarımızın tamamını kutluyorum." şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci'nin konuşmasının ardından öğrenciler yaptıkları çalışmaları katılımcılara tanıttı.

Program çeşitli ikram ve fotoğraf çekimlerinin ardından son buldu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir