• DOLAR 32.557
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2424.877
  • ...
Düzağaç'ın Tapu Sorunu Çözüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, seçim beyannamelerinde yer alan Düzağaç'ın tapu sorununu çözüleceği yönündeki sözü yerine getirdiklerini açıkladı.

 

Bakan Yılmaz Başkanlığında Komisyon Oluşturuldu
Düzağaç'ın 2005 yılında Orman Kadastro Komisyonu tarafından 6831 sayılı Orman Kanununun 2B madde uygulaması sonucu genel hayatı etkileyen doğal afet yerlerinde afete maruz kalan kamu kurum ve kuruluşları ile diğer afetzedelerin iskânlarının temini için Bayındırlık ve İskan Bakanlığına (Afet İşleri Genel Müdürlüğü) devir edilmek üzere hazine adına orman sınırları dışına çıkarıldı. Bu çalışmayla daha önce yapılan konut yerleri de Afet İşlerine tahsis edildi. Yürürlükteki mevzuatla tapu sorunu çözülemez bir durum kazanmıştı. Sorunun çözümü için Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın koordinasyonunda ilgili bakanlık temsilcileri ile toplantılar yapılıp, kanuni bir düzenlemeyle sorunun giderilebileceği kararına varılmıştı.

 

Soruna 2B Formülü
19 Nisan 2012 tarihinde TBMM de kabul edilen ve 26 Nisan 2012 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak 28275 sayılı resmi gazetede yayımlanan "6292 sayılı Orman köylülerinin kalkınmalarının desteklenmesi ve hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı hakkında kanunun diğer işlemler başlıklı 11.maddesinin 12 fıkrasına "15.5.1959 tarihli ve 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunun ek 10'uncu maddesi uyarınca orman sınırları dışına çıkarılan alanlar ile bu alanlardan anılan Kanun hükümlerine göre değerlendirilemeyen alanlar hakkında bu Kanun hükümleri uygulanır" ibaresi konularak sorun çözüme kavuşturuldu.

 

1990'lı yılların başlarında konut yapı kooperatifleri tarafından konutların yapıldığını söyleyen Bakan Yılmaz, Konut yapılan alanlarla ilgili 1995 yılında açılan davalar sonucunda bu yerlerin orman vasfı ile hazine adına tescil edildiği için mülk sahiplerinin tapularını almadan ikamet ettiklerini söyledi.

 

Bakan Yılmaz: Sözümüzü Yerine Getirmenin Mutluluğunu Yaşıyoruz
Bakan Yılmaz, "Bingöl'ün Düzağaç Bölgesi'nin Tapu sorunu yürürlükteki mevzuatla çözülemez bir durum halini almıştı. Sorunun çözüme kavuşmasına yönelik olarak koordinasyonumda ilgili bakanlık temsilcileri ile bu konuda toplantılar gerçekleştirdik, konunun yakın takipçisi olduk, çok şükür kanuni bir düzenlemeyle sorun çözüme kavuşmuş oldu. Seçim beyannamemizde yer alan 'Düzağaç'ın tapu sorununu çözeceğiz' sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bingöl'ün yıllarca kangren haline gelen bu sorunun çözümü de AK Parti Hükümetine nasip olmuştur. Bu vesileyle Bingöl'e her konuda yardımlarını esirgemeyen Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve bu yasanın geçmesinde emeği geçen milletvekillerimize Bingöl halkı adına teşekkür eder şükranlarımı sunarım" dedi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir