• DOLAR 32.563
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2423.749
  • ...
Eğitim Sen Şiddet Olayların Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Eğitimde yaşanan şiddet olayları, Eğitim Sen tarafından saat13.00'te Sanat Sokağında yapılan basın açıklamasıyla kınandı. Açıklamayı Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Bülent Hatun yaptı.

 

Hatun, daha önce Gaziantep'te bir doktorun ölümüne neden olan, Kütahya'da bir öğretmenin yaralanmasına, Batman'da okullarda darp edilen ve şiddet gören öğretmenlerin, bu defa da İstanbul Esenyurt'ta, Kıraç Lisesi'nde karşımıza çıktığını kaydetti. Tasdikname alan öğrencisinin bıçaklı saldırısına uğrayan Narife Çekcek'in, uğradığı saldırı sonrasında yoğun bakım servisine alındığını belirten Hatun, "Yaşanan bu üzücü olay, AKP'nin kamu yararına hizmet üreten emekçilerin yaşam hakkını korumak için hiçbir adım atmamasıyla daha vahim bir hal almıştır" ifadelerine yer verdi.

 

Nereden ve kimden gelirse gelsin şiddeti kabul etmenin mümkün olmadığını söyleyen Hatun, "Evde, okulda, hastanede, toplumun hangi alanında olursa olsun şiddeti savunmak doğru bir yaklaşım değildir" dedi.

 

Hatun son olarak, "Alo 147 ihbar hattıyla eğitim emekçilerini hedef haline getiren, küçük düşüren ve toplum nezdinde değersizleştiren bir zihniyet ile karşı karşıyayız. Milli Eğitim Bakanı, eğitimcilerin bir iş yapmadığını, yöneticilik yapamayacağını, ataması yapılmayan öğretmenlerimize özel sektör kapılarını göstererek adeta eğitimcileri toplum gözünde küçük düşürerek hedef göstermişti. Aslında bu yaşanan olaylar, bu zihniyetin ve bu bakış açılarının sonucudur" şeklinde konuştu. (M.Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir