• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
Robot Yarışması`nda ödül alan öğrencilerinden Diyanet`e ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

2018 Dünya Robot Yarışması'na Konya 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu`ndan katılan Karatay İlçe Müftülüğü`ne bağlı Bedir Kız Kur'an Kursu hafızlık öğrencileri, gösterdikleri başarılı performansla “En popüler takım” ödülü aldı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 7 bin yarışmacı arasından ödül alan 11 kız öğrenciyi makamında kabul etti.

Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Başkan Erbaş, hafızlık eğitimi alırken aynı zamanda teknoloji ile ilgilenerek uluslararası bir yarışmada dereceye girmelerinin kendilerini sevindirdiğini ve gururlandırdığını ifade etti.

Başkan Erbaş, ödül alan öğrencilerin örneklik arz ettiğini ifade ederek, “Gönlümüz şunu istiyor ki, hafızlık yapan kızlarımız, erkeklerimiz çok yönlü yetişsinler, teknolojiyi de bilsinler. Hem hafızlığını yapsınlar hem diğer alanlarda kendilerini geliştirsinler” dedi.

Öğrencilere nitelikli yetişmenin önemli olduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, “İnşallah bir an önce hafızlığını bitirirsiniz. Bundan sonra uluslararası yarışmalarda hem ülkemizi temsil etme noktasında hem Diyanet İşleri Başkanlığımızı temsil etme noktasında çok güzel faaliyetlere katılırsınız” diye konuştu.

Öğrencilere çeşitli alanlarda kendilerini yetiştirmeleri tavsiyesinde bulunan Başkan Erbaş, şunları söyledi;

“Farklı alanlarda, fıkıh, tefsir, hadis gibi alanlarda akademik çalışmalar yapmanız bizim için çok önemli. Hafızlıklarınızı bitirdikten sonra Arapçayı güzel bir şekilde öğrenip, Kur'an-ı Kerim'in manasıyla birlikte milletimize, kürsülerimizde ya da sınıflarda rehberlik etmenizi istiyoruz.”

Kabulde, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu da hazır bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir