• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
 "Gaziantep`in tarih kokan meydanı olacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şıh Meydanı'nın genişletme çalışmalarını ekibiyle birlikte inceledi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun en önemli projelerinden biri olarak gösterilen Şıh Meydanı genişletme çalışmaları devam ediyor. İstiklal İlkokulu yanında bulunun lojmanların yıkımı ile daha da genişleyen meydan çalışmalarını ekibiyle birlikte inceleyen Tahmazoğlu çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Meydan çalışmasının hızla devam ettiğini belirten Tahmazoğlu, "İstanbul'un Eyüp Sultan'ı, Ankara'nın Hacı Bayram Veli Camii ve meydanı var. Gaziantep'in de böyle bir meydana ihtiyacı vardı ve Şahinbey Belediyesi olarak Şıh Camiinin etrafını açıp meydan yaptık. Şu anda yaklaşık olarak 3 bin metrekare bir meydanımız var. Bunu yeni yaptığımız çalışmalarla 6 bin metrekareye çıkarıyoruz." dedi.

Tahmazoğlu, "Aynı zamanda bu bölgenin otopark ihtiyacını da karşılamış olacağız ve meydanın altına yaptığımız iki katlı otopark, bu bölgenin yükünü alarak, üstünde de meydana bakan dükkanlar olacak. Böylelikle vatandaşlarımız buraya gelerek çevrenin tarih kokan güzelliğini görmüş olacak. Bu konuda çalışmalarımız hızla devam ediyor. Otopark çalışmamız tamamlandı ve üstündeki meydan kısmının düzenlemesi yapılıyor. Yaklaşık iki ay içerisinde burayı da tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir