• DOLAR 32.571
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2428.002
  • ...
Şanlıurfa`da su baskınları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da son günlerde etkili olan yağışlardan hayatı olumsuz etkiledi. Yağışlar nedeniyle bazı mahalle ve yollarda su baskınları yaşandı.

Konuklu Mahallesinde mahalle sakinleri yaşadıkları sıkıntıları cep telefonu ile çekerek Şanlıurfa Büyükşehir Mahallesine çağrıda bulundu.

Mahalle sakinlerinden Mahmut Atmaca tarım arazisi olan Konuklu Mahallesinin imara açılmasının büyük bir hata olduğunu belirterek, "Şanlıurfa'nın en verimli tarım toprakları olan Konuklu Beldesi, Büyükşehir yasası ile birlikte birilerine rant sağlamak için imara açıldı. Hâlbuki buralar çok verimli tarım arazileridir. Eğer siz burayı imara açıyorsanız her türlü alt yapı, elektrik, yol, su ve doğalgaz çalışmalarını yapmanız gerekiyor. Ama maalesef hiçbir şey yapılmadı. Yolumuz stabilize yol bile değil en küçük bir yağışta yollar sular altında kalıyor. Evlerimize gidemiyoruz. Trafo az olduğundan dolayı sık sık elektrik sıkıntıları yaşıyoruz. Boru ince çekildiğinden sularımız çok ince geliyor. Üst katlara su çıkmıyor.  ŞUSKİ tarafından kanalizasyon şebekesi ince boru ile çekildiğinden dolayı yağış olunca kanalizasyon taşıyor. Taşan kanalizasyon suları ise evlerimizin içine doluyor. Kaç sefer evimiz sular altında kaldı vidanjör ile boşalttık. Mahallemizde doğalgaz şebekesi döşenmemiş. Anlayacağınız sorunlarla boğuşuyoruz. En kısa zamanda sorunlarımızın çözülmesini bekliyoruz." dedi.

Yolları su bastı

Öte yandan yağışlardan dolayı Şanlıurfa- Mardin Karayolunda su birikintileri oluştu. Karayolunda neredeyse araç tekerleklerini aşan su birikintilerinden dolayı sürücüler zor anlar yaşadı.

Edinilen bilgilere göre, Haliliye ilçesi, Şanlıurfa- Mardin Karayolunda,  Göbeklitepe yol kavşağındaki bazı yolların sular altında kalmasından dolayı ulaşımda aksamalar meydana geldi. Araçlar su birikintilerinin içinde zorlukla ilerledi.

Trafik ekipleri yolda kazaların yaşanmaması için önlem alırken, Belediyeye ait iş makineleri ise orta refüjü kırarak suları tahliye etmeye çalıştı.

Yapılan çalışmalardan dolayı karayolunda uzun kuyruklar oluştu. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir