• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...
"Bölge Devlet Hastanesi Eğitim Araştırma Hastanesine çevrilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Başkanı Sıtkı Güneş ve yönetim kurulu üyeleri, geçtiğimiz günlerde yeni yönetim değişikliğine giden Sağlık-Sen Batman Şube Başkanlığını ziyaret etti.

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Batman SAĞ-ÇEV Başkanı Sıtkı Güneş ve yönetim kurulu üyeleri, "hayırlı olsun" dileklerinde bulundu.

Ziyarette ilin sağlık sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. SAĞ-ÇEV Başkanı Sıtkı Güneş, kentteki sağlık sorunlarının giderilmesi için iş birliği içerisinde hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Özellikle Batman'da çok sayıda doktor eksiğinin bulunduğunu belirten Güneş, "Bu sorun sürekli gündemimizde olmalıdır. Hastanelerimizde sağlık personeli ihtiyacı çoktur. Batman'da en çok ana branşlarda nöroloji, cildiye, beyin cerrahı, göz hastalıkları ve plastik cerrahisi uzmanına ihtiyaç vardır. Özellikle bize yakın il ve ilçelerden ilimize çok sayıda hasta gelmektedir. Hem doktor sıkıntısı hem de hastanelerimizdeki sıkıntılar sebebiyle bize gelen hastaların çoğu dışarıya sevk edilmektedir. Bu da hasta ve hasta sahiplerinin mağdur olmasına sebep olmaktadır." dedi.

Güneş, kentte mevcut hastanelerin halkın ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldığını, yapılması planlanan 500 yataklı devlet hastanesinin ardından sağlık alanındaki ihtiyaçların karşılanması için Batman Bölge Devlet Hastanesinin Eğitim Araştırma Hastanesine çevrilmesini istediklerini kaydetti.

Güneş, "Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bir an önce Batman'a kazandırılması gerekir. Eğer Batman'da yeni 500 yataklı hastanenin inşası tamamlanırsa bizler mevcut Bölge Devlet Hastanesinin Eğitim Araştırma Hastanesine çevrilmesini istiyoruz. Şimdiden yetkililerden bu konuda gereken adımı atmasını bekliyoruz. İlimizde tamamlanacak yeni hastanelerle birlikte sağlıkta çok daha ileri bir seviyeye gideceğimize inanıyorum." diye konuştu. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir