• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...
Batman Anadolu İHL yeni binasında kaliteyi artırmayı hedefliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İmam hatip okullarındaki eğitim kalitesi her geçen gün artırırken Türkiye genelinde başarılara imza atan Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi yeni binasıyla etiğim kalitesi daha da artıyor.

TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip ve Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip liselerin proje okulu olarak seçilmesinin ardından fen ve sosyal bilimler dersleri de verilmeye başlandı. Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yeni yapılan ve aralık ayının başında hizmet veren yeni binada başarılarını artıracak.

Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okuyan imam hatipli kızların kimisi diş tabibi, kimisi Kur'an Kursu hocası, öğretmen, psikolog ve kimisi de doktor olup Müslüman coğrafyalarında gönüllü çalışmayı hedefliyor.

"İmam hatipte okumam hiçbir şeyde engel olmuyor"

Yeni binalarında başarılarının katlanacağına inandığını belirten Elif Dağ, "Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyorum. Sayısal sınıf öğrencisiyim. İlerdeki hedefim ağız ve diş hastalıklarını okumak. Bunun içinde rehber öğretmenlerimiz okul idaremiz çok destekçi oluyorlar. İmam hatipte okumam hiçbir şeyde engel olmuyor. Okulumu çok seviyorum. Herkese tavsiye ediyorum. Okulumuz yeni binasına taşınmış bulunmaktayız. Birçok aktivitelerde bulunuyoruz. Böylelikle başarılarımızın katlanacağına inanıyorum. Bunun için öğretmenlerimiz ve öğrenciler olarak çok çaba sarf ediyor." dedi.

"İnşallah ilerde hedefim Kur'an kursu hocası olmaktır"

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Ulak (Filfêlê) köyünden gelerek Batman'da Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuduğunu dile getiren öğrencilerden Rakyate Karaynir, "Şırnak'tan geliyorum. Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okuyorum. 4 yıldır burada okuyorum. İlahiyat öğrencisiyim. Bu okuldan çok memnunun buraya geldiğim için çok şanslıyım. Hocalarımızın tavsiyeleri ve çalışma programları bizi memnun ediyor. Yeni binaya geçmemiz çok güzel ve faydalı olur inşallah. Yeni binamızda yapılan ders programları ve çalışmalar çok güzel bu okula herkesin gelmesini tavsiye ediyorum. TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testi) sınavlarına gireceğiz. Bu konuda hocalar bize çok destek oluyor. İmam hatipli olduğum için çok mutluyum. İnşallah herkese örnek olacağım. İnşallah ilerde hedefim Kur'an kursu hocası olmaktır. İlerideki hedefim başka öğrencileri de imam hatiplere göndermektir." şeklinde konuştu.

"Hocalarımız hepsi beraber çok güzel ortamlar oluşturuyorlar"

Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin en başarılı öğrencilerinden Feynusa Seyidoğlu, "İlk bu okula gelmemi birazcık ailemin isteğiyle oldu. Çünkü babam imam o da buraya gelmemi istiyordu. Bende kabul ederek geldim. Aldığım yüksek puanla imam hatibe geçeceğim için çevremden çok tepkiler aldım. Bu tepkilere rağmen geldim çok beğendim ve hiç pişman değilim. Hocalarımız gerçekten çok üzerimizde duruyor. Çok çalışıyoruz, güzel bir ortamımız var. Yeni okul binamıza geçtik gerçekten çok güzel bir düzen var. Hocalarımıza çok minnettarız. Hocalarımız hepsi beraber çok güzel ortamlar oluşturuyorlar. Şu anda gireceğimiz sınava çok az bir vakit kaldı. Allah'ın (celle celaluhu) izniyle TYT ile AYT sınavlarına gireceğiz. Bunun için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"İnşallah tüm Müslümanlara faydalı insanlar oluruz"

Konuşmasının sonunda Seyidoğlu, şunları kaydetti:

"İnşallah ülkemize ve tüm Müslümanlara faydalı insanlar oluruz. Diğer ülkelerde olan savaşlar Müslümanların birbirine düşürülmesi ve katledilen o kadar insan varken bence bir Müslüman hele ki kızlar okumasın diyen zihniyete karşı bence kızlar okumalı ve Müslüman bir kadın olarak Müslümanlara yardım edebilmelidir. Ben bunlar için çalışıyorum. İstediğim şey Müslümanlara insanlara yardım edebilmek. Suriye, Yemen ve Filistin gibi birçok ülkede savaş varken biz bu rahatlığı içinde çalışıp elimizden gelenini yapmalıyız. Onun için şu an bu okuldayım. Bu okul bana çok şey kattı. Bilinçli bir Müslüman olmama vesile oldu. Aslında sadece Türkiye tek değil başka ülkelerinde olduğunu başka ülkelerde de Müslüman kardeşlerimizin olduğunu farkına vardım. İnşallah onlarla ilgili iyi şeyler yaparım. Ben doktor olmak istiyorum. Eğer doktor olursam elimden gelince Müslümanlara yardım edip gönüllü olarak başka yerlere gitmek istiyorum. Çünkü Türkiye'de bir sürü doktor varken bunu yapmam gerektiğine inanıyorum." (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir