• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
TÜBİTAK ve TÜBA ödülleri sahiplerini buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ 

2018 yılı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)  ödülleri, Cumhurbaşkanı himayelerinde Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

ERDOĞAN, TÜBA VE TÜBİTAK TARAFINDAN ÖDÜL VERİLENLERE ÜLKE VE MİLLET ADINA TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ

Genç bilim insanlarının gözlerinden yansıyan heyecanın, azmin, gururun ve cesaretinin ülkenin geleceği adına büyük umutlar aşıladığına işaret eden Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, bilim hayatlarının daha başlarındayken üniversitelerine, ailelerine ve Türkiye'ye güzel iftihar tabloları yaşattıkları için kendilerine teşekkürlerini iletti.

Erdoğan, "Ülkemiz genelinde yapılan incelemeler ve elemeler sonucunda TÜBİTAK tarafından 3 farklı kategoride 18 başarılı bilim insanı ödüle layık görüldü. TÜBİTAK'ın 5 temel bilimler, 3 mühendislik bilimleri ve 4 sosyal bilimler alanındaki 12 Teşvik Ödülü, bunun yanında 3 Özel Ödülü ve 3 Bilim Ödülünü de bugün sahipleriyle buluşturuyoruz" diye konuştu. TÜBİTAK tarafından 1966'dan beri farklı sahalarda ödül verilen araştırmacı ve bilim insanı sayısının 773'e yükseltildiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜBA ve TÜBİTAK tarafından ödül verilenlere ülke ve millet adına teşekkürlerini iletti.

MANDAL: “YAKLAŞIK 240.000 BİLİM İNSANINI DESTEKLEDİK”

Sanayi ve Teknoloni Bakanımız Sayın Mustafa Varank da, yüksek katma değerli üretim, dijitalleşme, verimlilik artışları ve bölgesel kalkınmayı "Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi" vizyonunun gelişme eksenleri olarak belirlediklerini anımsatarak, bu alanların her birinde başarıya ulaşmak için bilim insanlarının orijinal katkı ve fikirlerine ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar da törende yaptığı konuşmada, dünyada bilim akademilerinin en önemli işlevlerinden birinin, üstün bilimsel başarıları ve başarılı bilim insanlarını onurlandırmak ve ödüllendirmek olduğunu, bu kapsamda TÜBA tarafından Uluslararası Akademi, Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı ve Bilimsel Telif Eser Ödülü verildiğini söyledi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, törende yaptığı konuşmada, TÜBİTAK olarak erken yaşlardan itibaren her yaş grubundaki bilim insanlarımızın teşvik edildiğini, desteklendiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Mandal, sözlerine şöyle devam etti: “Bu desteklerimiz kapsamında 2002 yılından günümüze yaklaşık 240.000 bilim insanını destekledik. Desteklerimizin çıktılarını da artık alıyoruz. 1993 yılından bu yana genç yeteneklerimizi keşfetmek için bilim olimpiyatları düzenlenmekteyiz. 2018 yılında Bilim Olimpiyatları Programı kapsamında katıldığımız Uluslararası Bilim olimpiyatlarında ülkemizi temsil eden öğrencilerimiz uluslararası bilim olimpiyatları tarihinde ilk kez tüm branşlarda altın madalya kazanarak bir ilke imza atmışlardır.”

 “2018 YILI TÜBİTAK BİLİM, ÖZEL, HİZMET VE TEŞVİK ÖDÜLLERİNİ KAZANANLAR”

BİLİM ÖDÜLÜ

Mühendislik Bilimleri

Prof. Dr. Mustafa ERDİK - Boğaziçi Üniversitesi - Emekli Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Cengiz KAHRAMAN - İTÜ İşletme Fakültesi,  Endüstri Müh. Böl.

Sağlık Bilimleri

Prof. Dr. Ertuğrul KILIÇ - İstanbul Medipol Üniversitesi, Tıp Fak.

ÖZEL ÖDÜL

Temel Bilimler

Prof. Dr. Mehmet ACET - Duisburg-Essen Üniversitesi, Fizik Böl.

Mühendislik Bilimleri

Prof. Dr. Tanju KARANFİL - Clemson University, USA, Çevre Müh.

Sağlık Bilimleri

Prof. Dr. Ömer KÜÇÜK - Emory University School of Medicine

TEŞVİK ÖDÜLÜ

Temel Bilimler

Doç. Dr. Mustafa EMRULLAHOĞLU - İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Kimya Böl.

Prof. Dr. Veysi Erkcan ÖZCAN - Boğaziçi Üniversitesi, Fizik Böl.

Doç. Dr. İmren HATAY PATIR - Selçuk Üniversitesi, Fen Fak., Biyoteknoloji Böl.

Doç. Dr. Hasan ŞAHİN - İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Fotonik Böl.

Prof. Dr. Mehmet ZAHMAKIRAN - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Fak., Kimya Böl.

Mühendislik Bilimleri

Doç. Dr. Nadir DİZGE - Mersin Üniversitesi, Çevre Müh. Böl.

Doç. Dr. Engin DURGUN - İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, UNAM

Doç. Dr. Sedat NİZAMOĞLU - Koç Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Müh.

Sosyal Bilimler

Prof. Dr. Cengiz ERİŞEN - Yeditepe Ü., Siyaset Bil. ve Uluslararası İlişkiler Böl.

Doç. Dr. Eren İNCİ - Sabancı Üniversitesi, Sanat ve Sosyal Bilimler Fak.

Doç. Dr. Ahmet ŞENSOY - İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, İşletme Fak.

Prof. Dr. Mustafa Sami TOPÇU - Yıldız Teknik Üniversitesi, Eğitim Fak.

TÜBA ÖDÜLLERİ

TÜBA Uluslararası Akademi Ödüllerini bu yıl sosyal ve beşeri bilimler kategorisinde Moğolistan Bilimler Akademisinden Bold Luvsandorj ve Bükreş Üniversitesinden Viorel Panaite, fen ve mühendislik bilimleri kategorisinde Singapur NanoBiyoloji Laboratuvarı'ndan Jackie Y. Ying, sağlık ve yaşam bilimleri kategorisinde ise Minnesota Üniversitesi'nden Fatih Mehmet Uçkun kazandı.

TESEP Kaydadeğer Eser Ödülleri, Dr. Kenan Yıldız, Doç. Dr. Ramazan Erhan Güllü, Doç. Dr. Asım Cüneyd Köksal ve Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, Telif Eser Ödülleri Doç Dr. Altay Tayfun Özcan ve Doç. Dr. Emrah Sefa Gürkan, Halil İnalcık Özel Ödülü Doç. Dr. Murat Tuğluca'ya  takdim edildi.

Mühendislik ve sağlık bilimleriyle sosyal bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı 24 üniversiteden 36 genç bilim insanına da Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı ödülleri verildi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri