• DOLAR 32.534
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2425.42
  • ...
Mardin`de Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN-Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Dost-Der tarafından Karayolları yanı miting alanında kutlu doğum etkinliği gerçekleştirildi. Coşkuyla geçen Kutlu doğum etkinliğine özellikle bayanların ilgi gösterdiği görüldü. Miting alanına Kürtçe ve Türkçe "Hoş Geldin Ey Gözlerimizin Nuru" afişleri asıldı. Peygamber efendimizin üç dilde de anlatılması büyük bir beğeni topladı.

Program saat13:30`da Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur`an-ı Kerim tilavetinden sonra Dost-Der başkanı Yahya Turan açılış konuşması yaptı. Turan; "Geçen senelerde etkinliklerimizi kapalı alanlarda ve salonlarda yapıyorduk. Ancak kapalı alan ve salonlar Muhammedî sevdaya dar geliyordu. İşte bu yüzden etkinliğimizi meydanlara taşıdık. Halkımızın yoğun teveccühüne karşı Allah`a hamd ediyoruz "şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasından sonra Molla Fasih Hoca kürsüye gelerek Arapça kısa bir selamlama konuşması yaptı. Molla Fasih Hoca Arapça yaptığı konuşmasında; Peygamber Efendimizin muhabbetiyle ilgili örnekler verdi. Selamlama konuşmasından sonra Süleyman Güler`in okuduğu mevlitle program devam etti.

Mevlidin ardından sahneye çıkan Grup Vuslat`ın seslendirdiği ilahi ve ezgilerle coşku doruğa çıktı. Ardından kürsüye gelen Molla Beşir Şimşek hoca Kürtçe yaptığı konuşmasında; Sahabenin Hz. Muhammed`a (a.s.) bağlılığını ve Hz. Ebubekir`in sadakatinden örnekler verdi.

Ardından sözü alan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş; Peygamberin rahmet yönüne değindi. Göktaş hoca"Peygamber Efendimiz sadece insanlara değil hayvanlara da rahmetti ve rahmetinin günümüz politikacıları gibi sözde değil pratikte olduğu herkesin malumudur. Peygamber annelere, babalara, çocuklara, rahmettir ve Peygamber efendimizin Hz. Fatıma ve Hasan ile Hüseyin`e olan sevgisi buna en güzel örnektir. Peygamber sevdalıları olarak bizler de rahmet olmalıyız ve Mardin`deki Midyat`taki Süryaniler bile Müslümanları her konuda benimsemeli ve Peygamber Sevdalıları bir işte varsa biz de varız, çünkü iyilik ve güzellikten başka hiçbir şey görmedik diyebilmelidirler." dedi.

Daha sonra okunan salâvatlar açıklandı ve Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nda dereceye girenlere ödüller verildi. Kapanış duasını yapan Molla Fasih Hoca, "Tüm mazlum ve mustazaflara özellikle Irak, Afganistan ve Suriyeli Müslümanlara dua ederek Allah Teâlâ`nın tüm Müslümanlara zafer vermesi ve hayırlı kapılar açması" duasında bulundu.
Program sırasında havanın bulutlu olması programa katılanların güneşten fazla etkilenmemesine vesile oldu. Ayrıca program bittikten bir kaç dakika sora yağan yağmur, vatandaşlar tarafından "mevlidin rahmeti" olarak değerlendirildi. (Mehmet Arasan - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir