• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Gaziantep`in kurtuluş etkinlikleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun 97'inci yıl dönümü çerçevesinde etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Etkinlikler kapsamında, merkez Şahinbey Belediyesi tarafından havalı tabanca ve bisiklet yarışması gerçekleştirildi.

Şahinbey Belediyesi Akkent Spor köyünde havalı tabanca etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe 150 sporcu katıldı. Yarışma sonrasında dereceye giren sporculara kupa madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmanın ardından açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Akkent Spor köyünde düzenlenen etkinliğe gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Tahmazoğlu, "Gençlerimizin ve vatandaşlarımızın spor yapabilmeleri için 86 bin 500 metrekarelik alan üzerine bir spor köyü inşa ettik. Bu alanda birçok dalda spor yapılabilecek imkanlar bulunuyor ve gazi şehrimizin kurtuluş etkinlikleri kapsamında da havalı tabanca atışı etkinliği düzenledik. 150 sporcunun katıldığı etkinlikte gençlerimiz dereceye girebilmek için mücadele etti. Oldukça zevkli geçen mücadele sonrasında dereceye giren sporcularımızı ödüllendirdik. Gençlerimizin spor yapmalarını sağlamak için çalışmalarımızı sürdürerek onlara yeni spor alanları oluşturmaya devam edeceğiz." dedi.

Düzenlenen müsabakada dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Kurtuluş kupası için pedal çevirdiler

Şahinbey Belediyesi tarafından Gaziantep'in kurtuluş etkinlikleri kapsamında "Gaziantep Kurtuluş Kupası Bisiklet Yarışması" düzenlendi.

Şahinbey Belediyesi, Gençlik, Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen "Gaziantep Kurtuluş Kupası Bisiklet Yarışması" 155 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

Gençlik Spor Kulübü Bisiklet Antrenörü Yunus Derkin, organizasyondan dolayı memnun olduklarını belirterek,  "Bu yarışma ilimiz için güzel bir organizasyon. Bu yarışmaya yaklaşık 155 sporcu, 4 okul, 9 spor kulübü katıldı. Emeği geçenlere çok çok teşekkür ediyorum. Bunun yanında büyük destekleri olan Şahinbey Belediyesi'ne ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne de ayrıca teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Gaziantep Bisiklet Kulübü sporcusu Erkan Güngör,  bisiklet yarışlarının daha sık yapılması gerektiğini belirterek, "Bu organizasyonun yağmura ve olumsuz hava koşullarına rağmen devam etmesi bizi mutlu etti. Çünkü uzun zamandır bunu bekliyorduk. Bu tür organizasyonlara teşvik edilmesi için daha fazla yapılması gerektiğini düşünüyorum. Burada ortam da çok güzel, başka illerden de katılım var. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Şahinbey Milli Mücadele Müzesi'nde tarih yeniden canlandı

Gaziantep savunması ve kurtuluş mücadelesini anlatan, 97 yıl önce kenti işgal eden sömürgeci Fransız askerlerinin zulmünü gün yüzüne çıkaran Şahinbey Milli Mücadele Müzesi'nde tarih yeniden canlandı.

Gaziantep'in kurtuluş mücadelesinin gerçek olarak yaşandığı ve kentte sömürgeci Fransız askerlerinin zulmünün anlatıldığı müzede öğrenciler, kurtuluş mücadelesini yeniden canlandırdılar.

25 Aralık Gaziantep'in kurtuluşunun 97'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Vehbi Dinçerler Fen Lisesi öğrencileri, Gaziantep'in kurtuluş mücadelesinde Kuvayi Milliye fedaileri tarafından toplanma merkezi olarak kullanılan mağaralarda destansı mücadeleyi canlandırdılar. Yapılan canlandırma izleyiciler tarafından hayranlıkla izlendi.

"Tarihe tanıklık etmiş bir mekân"

Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Kılınç, Şahinbey Milli Mücadele Müzesi'nin önemine dikkat çekerek, "Şahinbey Milli Mücadele Müzesi tarihte çok önemli bir yere sahip. Gaziantep halkının kurtuluş mücadelesini yönettiği ve mücadele verdiği yerdir. Milli Mücadele Müzesi 97 yıl önce yaşanan kurtuluş mücadelesine tanıklık etmiştir. Öğrenci arkadaşlarımız tarihe tanıklık yapmış bir mekânda 97 yıl önce ecdadımızın neler yaşadığını nasıl bir destansı mücadele verdiğini resmettiler ki bunları görünce gururlanmamak ve o günlere geri dönmemek elde değil. Bir millet geçmişini unutursa rüzgârda savrulan bir yaprak tanesinden farksız olur. Biz 97 yıl önce burada ne yaşadığımızı her yıl gençlerimize ve çocuklarımıza anlatmakla mükellefiz. Eğer biz bunları anlatmazsak o günler tekrara karşımıza çıkacaktır. İnşallah rabbim o günleri bizlere bir daha yaşatmaz." dedi.

Vehbi Dinçerler Fen Lisesi öğrencileri Şahinbey Milli Mücadele Müzesi'nde yapılan canlandırmanın ardından Gaziantep'in Kurtuluşun'da önemli rol oynamış Molla Mehmet'in (Karayılan) mezarını ziyarete ederek, dua okudular. Öğrenciler daha sonra Şahinbey Millet Kıraathanesini ziyaret etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir