• DOLAR 32.55
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2425.916
  • ...
Eğitim Bir Sen, Yaşanan Şiddet Olaylarını Protesto Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Eğitim Bir sen saat:11.45'te Batman Lisesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Şafi Özperk okudu.

 

Eğitimciler olarak, şimdiye kadar birçok konuda eylem, etkinlik yaptıklarını ve seslerini yükselttiklerini belirten Özperk, "Bazen ekonomik, bazen toplumsal bazen de sosyal sorunlara dikkat çektik. Fakat bu gün burada son derece önemli bir sorunu gündeme taşımak, genelde eğitim çalışanlarını özelde öğretmenleri değersizleştiren, hedef tahtasına oturtan uygulamalara dur demek, meslektaşlarımızın hayatına kasteden saldırıları kınamak ve protesto etmek için toplandık" dedi.

 

Şiddet Toplumsal Bir Sorun Haline Gelmiştir
Geride bırakılan iki hafta içerisinde basına yansıyan 8 öğretmenin saldırıya uğradığını ve bazılarının ölümden döndüklerini belirten Özperk, "Üzülerek ifade etmeliyiz ki, şiddet toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Her tarafı cennet olan ülkede neredeyse cinnet toplumuna doğru yol alıyoruz. Aklını ve duygularını yönetemeyenler şiddeti seçiyor, gerekli tepki verilmediği, failler bedelini ödemediği için şiddet sıradan bir olaymış gibi toplum tarafından kanıksanıyor. Masum bir hak arama yöntemi gibi yaygınlaşıyor. Hâlbuki şiddetin masumu değil mağduru vardır. Mağdur bazen doktor, bazen öğretmen, bazen kadın, bazen çocuktur" dedi.

 

Geçtiğimiz günlerde bir doktorun hasta yakını tarafından kalbinden bıçaklanarak hayatını kaybettiği olayını hatırlatan Özperk, "Hayatını kaybeden doktor kadar geride bıraktıkları da mağdur olmuşlardır. Toplumsal sorun haline gelen konularda mutlaka toplumsal tavırlar ve ortak çözümler olmalıdır. Tavır bazen meslektaşlarından, bazen sivil toplum örgütlerinden, halktan, bazen de yetkililerden gelmelidir. Bu açıdan bakıldığında doktor cinayeti ile ilgili Sağlık Bakanı'nın duruşunu takdirle karşıladığımızı buradan ifade etmek isteriz" ifadelerini kulandı.

 

Milli Eğitim Bakanını eleştiren Özperk, öğretmenlerle ilgili kurduğu bütün cümlelerin, eğitimcilerle arasının daha da açılmasını sağladığını ifade eden Özperk , "Tıpkı Milli Eğitim Bakanlığında hayata geçirilen "Alo 147" hattı gibi. Bütçesiz okulları mecbur olmadıkları halde ayakta tutmak için özveri ile çırpınan okul yöneticilerini "Bağış Genelgesi" ile töhmet altında bırakmak ve tamamına soruşturma açıp kamuoyu önünde itibarsızlaştırmak, disiplin cezalarıyla küstürmek gibi. Ve yine tıpkı, hiçbir öğretmen 3 ay tatil yapmadığı halde, işin iç yüzünü bilmeyen sokaktaki insanın kurduğu cümleyi birinci ağızdan kurmak gibi. Bütün bu yaşananlar öğretmenlerin saygınlığını zedeleyen ve öğretmenlik mesleğini sıradanlaştıran uygulamalardır" şeklinde konuştu.

 

Özperk, "Buradan bütün yetkilileri uyarıyoruz. Toplumda öğretmenin itibarı aşınırsa, herkesin itibarı aşınır. Öğretmene saygısızlık olursa anneye de babaya da saygısızlık olur. Öğretmenin felaketinden topluma asla saadet çıkmaz. Başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere bu konuda herkesi duyarlı davranmaya davet ediyoruz" ifadelerine ver verdi.

 

Milli Eğitim Bakanı Sustuğu İçin Biz Konuşmak Üzere Toplandık
Haftanın ilk gününde bütün okullarda törenlerden sonra ilk derse girmediklerini dile getiren Özperk, "Susması gereken yerde konuşan ama konuşması gereken yerde susanları uyarıyoruz. Öğretmenler olarak meslektaşlarımıza uygulanan şiddeti kınıyor ve Eğitim-Bir-Sen olarak bütün kamuoyunu duyarlı davranmaya davet ediyoruz. Öte yandan yeni bir gelişme olan 19 Mayıs törenlerinin stadyumlarda kutlanmasını kaldıran Milli Eğitim Bakanlığının Genelgesinin Danıştay tarafından yürürlüğünün durdurulması ülkemizde milli iradeye hala çelme takma zihniyetinin devam ettiğinin açık bir göstergesidir" dedi. (M.Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir