• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
Mehmet Ali Öztürk`e müebbet hapis cezası verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gözaltına alınmasının ardından aradan aylar geçmesine rağmen hala haber alınamayan iş adamı Mehmet Ali Öztürk, dün Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BEA) çıkarıldığı mahkemede müebbet hapse mahkûm edildi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri heyetiyle gittikleri gıda fuarında, eşiyle birlikte Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde gözaltına alınan Türkmen-Der eski Genel Başkanı iş adamı Mehmet Ali Öztürk, CIA ve BAE istihbaratınca gözaltına alındığı ileri sürülmüş ve CIA üssüne götürüldüğü iddia edilmişti.

Suriye ve Irak'taki yardım faaliyetleriyle bilinen iş adamı Mehmet Ali Öztürk, eşi E. Öztürk ile birlikte Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) heyetiyle gittikleri Dubai gıda fuarında, kimliği belirsiz kişilerce kaldıkları otel odasında 20 Şubat tarihinde gözaltına alınmıştı. Otelden elleri ve gözleri bağlanarak çıkarılan Mehmet Ali Öztürk ve eşi, daha sonra yaklaşık bir saatlik araç mesafesinde bilinmeyen bir yere götürüldüğü ve burada kocası Mehmet Ali Öztürk ile birlikte bir gece hücrede tutulan E. Öztürk, sabah kendilerini gözaltına alan kişilerce Dubai'deki havaalanına götürülerek Türkiye'ye gönderilmişti.

Verilen karara gazeteci ve yazarlardan tepki

10 aydır BEA'da tutkulu bulunan iş adamı Öztürk'e verilen müebbet hapis cezasının ardından, sosyal medyada "Mehmet Ali Öztürk'e özgürlük" adıyla hashtag açıldı.

Gazeteci Adem Köse ve Araştırmacı Yazar Muhammed Emin Yıldırım açılan hashtage destek vererek verilen karara tepki gösterdi.

Gazeteci Adem Özköse yaptığı paylaşımda verilen cezaya tepki göstererek verilen karara karşı suskun kalınmaması gerektiğini söyledi.

Araştırmacı yazar Muhammed Emin Yıldırım ise yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Tek suçu mazlumların acılarını dindirmek olan Mehmet Ali Öztürk, aylardır tutuklu bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri tarafından müebbet hapis cezasına mahkûm edildi. Yapılacak hiçbir şey yok mu? Çaresizlik içerisinde sadece olan biteni seyir mi edeceğiz? Mehmet Ali Öztürk'e özgürlük."

Dışişleri Bakanlığı tarafından takip edilen süreçle ilgili kamuoyuyla herhangi bir bilgi paylaşılmadı. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir