• DOLAR 32.555
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2422.393
  • ...

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un dün açıkladığı ve 1 Ocak itibariyle net 2 bin 20 TL olarak belirlendiği asgari ücret, özellikle çalışanları sevindirdi.

Asgari ücret çalışanları, yüzde 26'lık artışın beklentilerini karşıladığını ifade ederken iş verenler de yük olarak görünse de işçilerin performansına olumlu yansıyacağını belirtti. 

Artış nedeniyle komisyonuna teşekkür eden asgari ücret çalışanı Şükran Karaozan, şunları söyledi: "Bir asgari ücret çalışanı olarak yapılan artıştan memnun kaldım. Tüm arkadaşlarım memnun kaldı, arkadaşlarım adına asgari ücret komisyonuna çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bize yetmiyordu, şimdi biraz daha rahatlayacağız. Mutluyuz, sevinçliyiz." 

Yapılan asgari ücretle ilgili konuşan fabrika üretim sorumlusu Mustafa Hoştaş, milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücretin net 2 bin 20 TL olarak açıklanmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Hoştaş, "Asgari ücrete yapılan yüzde 26'lık artışı olumlu buluyorum. Bu artış, çalışanlarımız açısında da mutluluk verici bir durumdur. Ayrıca bizin işgücümüzü ve performansımızı da artıracak. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

İşveren İbrahim Batuk ise asgari ücretteki artışın hem işçileri hem de kendileri açısından olumlu olduğunu vurguladı. Şu an 300 işçilerinin bulunduğunu ve 2019 yılında bu sayılarını 500'e çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Batuk, şunları söyledi:

"Son 3 aydır asgari ücret gündemdeydi, en son dün açıklamanın rakamlarla beraber yüzde 26'lık bir artış söz konusu oldu. Yaptığımız iş emeğe dayalı olduğu için bizim en değerlimiz ve kıymetlimiz çalışanlarımızdır.  Yani bizim en önemli gücümüz işçilerimizdir, bu anlamda kendileri adına sevindik. Biz ihracat yapan firmalarız,  devletin açıkladığı bütün rakamları takip edip yerine getiren ve uygulayan bir şirketiz. 2018 yılının ikinci çeyreğinden itibaren Dolar ve Euro'nun dalgalanmasıyla beraber hayatımızı etkileyen zamlardan dolayı hem biz hem de çalışanlarımız ciddi olarak sıkıntılar yaşamıştık. Asgari ücret artışı en azından çalışanlarımız açısından sevindirici oldu, hayırlı olsun." (M. Salih Keskin - İLKHA)