• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep`te yoğun sis etkili oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep merkez ve ilçelerini etkisi altına alan yoğun sis, kara ve havayolu ulaşımını olumsuz etkiliyor. Kentte dün geceden itibaren etkili olan yoğun sis hayatı olumsuz etkilerken, görüş mesafesi yer yer 20 metreye kadar düşüyor.

Yaşanan sis nedeniyle şehir merkezi, bağlantı yolları ile çevre yollarda sürücülerin görüş mesafesi azaldı. Araç kullanmak zorunda kalan sürücüler, trafikte sis lambalarını yakarak ilerleyebiliyor. Trafik ekipleri, trafiğin yoğun olduğu bölgelerde bir olumsuzluğun yaşanmaması için sürücüleri uyardı.

Yoğun sis nedeniyle Gaziantep Havalimanı'na inemeyen uçakların Adana'ya yönlendirildiği ve Gaziantep'ten havalanacak uçakların ise kalkış için sisin dağılmasını beklediği öğrenildi. Sisin kentte gün boyu devam edeceği belirtildi.

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi yayalara da zor anlar yaşattı. Sis nedeniyle yürümekte bile zorlanan vatandaşlar, kentte ilk defa kış ayının bu kadar yoğun sisli geçtiğini söylediler.

Yoğun sisin olduğu günlerde sürücülerin trafikte daha dikkatli olmaları gerektiğini belirten Mahmut Altun, "Gaziantep'te ilk defa böyle yoğun bir sis var. Cenab-ı Allah halkımızı kazadan ve beladan korusun. Çoktan beri bu şekilde bir sis göremedim, ilk defa böyle yoğun sis görüyorum. Bayağı yoğun bir sis var. Araç sürücüleri bu yoğun sisli günlerde trafikte dikkat ederse bizim için daha iyi olur. Allah korusun, acele ederlerse kaza olur. Onun için sürücülerin dikkatli olması lazım. 4-5 seneden beri ilk defa böyle yoğun bir sis görüyorum." dedi.

Bu yıl Gaziantep'te yağışın olmadığı günlerin yoğun sisli geçtiğini belirten Ahmet Teke de "Sürücülerin biraz daha dikkatli olması lazım. Trafik yoğun ve yollar yaş, bundan dolayı bu hava kazaya neden olabilir. Bu tür havalarda dikkatli olmak gerekiyor. Son 2-3 yıldır hiç bu şekilde yoğun bir sis görmedim ve ilk defa bu kadar yoğun sis görüyoruz. Görüş mesafesi yaklaşık 25 metreye kadar düşmüş. Araçla mesafe görüşü 15 metreye kadar düşebiliyor." ifadelerini kullandı.

Abdulhakim Hasan da "Gaziantep'teki yoğun bir sis var. İnşallah bu yoğun sisin arkasından da etkili bir yağmur veya kar bekliyoruz. Sabah saatlerinden bu yana sis bu şekilde etkili. Görüş mesafesi de 35-40 metreye kadar düşmüş. İlk defa böyle yoğun bir sis görüyorum. Bu havada sürücülerin dikkatli olması gerekiyor. Sis lambalarını yapmaları gerekiyor. Allah, kazadan ve beladan korusun." şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA) 
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir