• DOLAR 32.494
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2481.468
  • ...
Uyan, Diren, Özgürleş...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mazlum Der öncülüğünde düzenlenen Başörtüsüne Özgürlük Yürüyüşü bugün yapıldı. Kocaeli``nde ve Türkiye`nin değişik illerinden gelen yaklaşık 2 bin kişi Merkez Bankası`ndan Sabri Yalım Parkına kadar yürüdü.

Mazlum Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, yaptığı konuşmada “Bize kulaklarını tıkayanlara biz sesimizi her şekilde duyururuz. Bugün ülkemizde hala genç kızlarımız üniversite kapılarında bekliyor. Sınavlara başörtüsü ile giremiyor. Devlet dairelerinde başörtüsü için adı konulmamış bir yasak var. Seçimden sonra taleplerimizin en kısa sürede dikkate alınmasını bekliyoruz” dedi.

Merkez Bankası"ndan başlayan ve İnsan Hakları ve Sabri Yalım Parkı`na kadar devam eden 2000 kişilik protesto yürüyüşü boyunca , `Uyan diren özgürleş`, `Yaşasın onurlu direnişimiz`, `Direnişe devam başörtüye selam` yazılı pankartlar dikkat çekti.

 

 

 

Yıllardır her hafta aralıksız olarak düzenlenen ve 7. yılını dolduran yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. Kocaeli Gönüllü Teşekküller Vakfı ve çatısı altındaki birçok STK`nın katıldığı eyleme MAZLUMDER İstanbul Şubesi de 12 otobüs ile katılarak destek verdi. Türkiye`nin birçok ilinden MAZLUMDER şubelerinin otobüslerle katıldığı eyleme Akabe Vakfı, Araştırma Kültür Vakfı, Ay Işığı Derneği, Beka-Der, Enderun Vakfı, Fatih Akıncıları, Hikmet Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi, İHH, Medeniyet Derneği, Okyanus-Der ve Özgür-Der de gönüllüleri ile destek verdiler.

İzmit Merkez Bankası önünde toplanan kalabalık Kocaeli Yürüyüş Yolunda sloganlar atarak ilerlediler ve Sabri Yalım Parkı`nda toplandılar. İlk olarak MAZLUMDER Kocaeli Şube Başkanı Selahattin Mengül bir açılış konuşması yaptı. Mengül, 7 yıldır devam eden bu mücadelenin hiç yılmadan devam edeceğini söyleyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra söz alan MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ise "Bizden vergi alan bu devlet taleplerimizi de görmezden gelemez. Bu devletin özgür ve eşit bireyleri olarak haklarımızı istiyoruz. Bugün Türkiye`de başörtüsü yasağının kalktığı yönünde bir algı yanılması var. Trakya Üniversitesi`ne hala başörtülü öğrenciler alınmıyor ve başörtülüler devlet parasız yatılı okulları sınavından çıkartıldılar. Onursuz ve haksız bir statüko devam ediyor. Bizler en temel hak ve özgürlüklerimizden hala mahrumuz. Bu zulüm sürdükçe bu mücadele devam edecektir. Zafer en kısa sürede gelecektir" dedi.

Kocaeli Hak ve Özgürlükler Platformu adına bir konuşma yapan MAZLUMDER Kocaeli Şubesi Eski Başkanı Nigar Gümrükçüoğlu ise başörtüsü mücadelesinin öneminden bahsederek şunları söyledi: "AK Parti, seçilemeyecek yerlerden başörtülü milletvekili adayları göstererek umut tacirliği yapmaya son vermelidir. Muhalifler ise mecliste başörtüsü konusu ile ilgili hiçbir çalışma yapılmaması ile ne kadar samimi olduklarını ortaya koymuşlardır".

MAZLUMDER Kocaeli Şubesi adına bir konuşma yapan Medine Küçük "Gasp edilen bir hakkın geri verilmesi için buraya toplanan onurlu halka selam olsun" diyerek bu direnişin, inancını ortaya koyan başörtülülerin direnişi olduğunu ifade etti.

Son olarak kısa bir konuşma yapan yazar Abdurrahman Dilipak ise şunları söyledi: "İbadetin çok olanı değil, devamlı olanı makbuldür, siz 7 yıldır buradasınız. Sizi tebrik ediyorum, Allah dualarınızı kabul etsin".

Eylem sırasında sık sık "Direne direne kazanacağız", "Başörtüye uzanan eller kırılsın", "Zulme karşı omuz omuza", "Uyan, diren, özgürleş" gibi sloganlar atıldı.

Eylem, yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

 

 

 

 

 

 

Haksöz

Bu haberler de ilginizi çekebilir