• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kuvvetli kar yağışı uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Orta ve Doğu Akdeniz kıyıları, Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların; Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli, yer yer çok kuvvetli, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun yağış alan kesimleri ile Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Yurdun iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus meydana geleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde hissedilir derecede (6-12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'da yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak (51-75 Kg/m2), Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur (30-60 Kg/m2) şeklinde olması beklendiğinden, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli kar yağışı uyarısı

Yağışların; İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun yağış alan yerleri ile Güneydoğu Anadolu'nun 1000 m. üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Zirai don uyarısı

Zirai faaliyetlerin devam ettiği Marmara ve Ege Bölgesi kıyı kesimlerinde bu geceden başlayarak cuma gününe kadar gece ve sabah saatlerinde hafif, iç kesimlere doğru ise orta kuvvette zirai don riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir