• DOLAR 32.338
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2302.013
  • ...
Birçok il ve ilçede eğitime kar engeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Etkili olan kar nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildiği ilin ve ilçenin mülki amitleri tarafından açıklandı.

Yağan kar nedeniyle Ankara, Bursa, Kütahya, Bolu, Sivas, Bilecik Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi ve Balıkesir Dursunbey ilçesinde yarın okulların tatil edildiği açıklandı.

Ankara

Ankara'da devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Ankara'da etkili olan kar nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi. Tatil haberini Ankara Valisi Vasip Şahin, açıkladı.

Twitter hesabından açıklama yapan Ankara Valisi Vasip Şahin şu ifadeleri kullandı:

"Meteorolojik verilere göre sabaha kadar devam etmesi beklenen kuvvetli kar yağışı ve beraberinde oluşacak yoğun buzlanma nedeniyle öğrenci ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için yarın(Çarşamba günü)ilimiz genelinde eğitime bir gün ara verilmiştir." 

Bursa

Bursa'nın Keles, Büyükorhan ve Harmancık'ta yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Keles, Büyükorhan ve Harmancık kaymakamlıklarından yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçemizde ilk ve orta dereceli okullar 26 Aralık 2018 Çarşamba günü, 1 gün tatil edilmiştir" denildi.

Orhaneli'de ise eğitime devam edileceği bildirildi.

Kütahya

Yoğun kar yağışı nedeniyle Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada, Gediz ilçesi hariç kent merkezi ve tüm ilçelerde ilk ve orta dereceli okullarda bir gün süre ile eğitime ara verildiğini belirtildi.

Açıklamada, "İlimiz genelinde Öğlen saatlerinden itibaren başlayan ve halen devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle, Gediz ilçesi hariç il genelinde tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ( 26 Aralık Çarşamba) ara verilmiştir. Ayrıca hamile, engelli, kronik hastalıkları bulunan kamu personelleri, rehabilitasyon merkezleri ve Kuran-ı Kerim kursları da idari izinli sayılacaktır." denildi.

Buna göre; Aslanapa, Altıntaş, Dumlupınar, Emet, Çavdarhisar, Domaniç, Pazarlar, Hisarcık, Simav, Şaphane, Tavşanlı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime çarşamba günü ara verildi.

Bolu

Bolu kent merkezi ve ilçelerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın ilk ve orta dereceli okular ile liseler tatil edildi.

Bolu Valiliğinin internet sitesinden yapılan açıklamada, meteorolojik verilere göre bu gece yarısından itibaren hava sıcaklığının eksi derecelere düşerek buzlanmaya sebep olacağı anımsatıldı.

Buna bağlı olarak ulaşımda aksamalar yaşanabileceği aktarılan açıklamada, Bolu genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile liselerde çarşamba günü eğitime 1 gün süreyle ara verildiği kaydedildi.

Sivas

Sivas'ta yoğun kar yağışı beklentisi nedeniyle yarın il genelinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Konuyla ilgili Vali Salih Ayhan da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili çocuklar, gece yarısından itibaren şehrimizde yoğun kar yağışı beklendiğinden il genelinde yarın ilk ve orta dereceli okullarımızda eğitime bir gün ara veriyoruz. Dışarı çıkmayacağınıza ve bol kitap okuyacağınıza inanıyorum."

Valilikten yapılan yazılı açıklamada ise, il genelinde yoğun kar yağışı ve ani sıcaklık değişimi beklendiğinden, yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verileceği belirtildi.

Açıklamada, hamile ve engelli kamu personellerinin de izinli sayılacağı bildirildi.

Bilecik

Bilecik Valiliği, kent merkezi ve Pazaryeri ilçesine bağlı tüm ilk ve orta dereceli okullarda bir gün süre ile eğitime ara verildiğini açıkladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlimizde kar yağışı ve buzlanma riskine karşı İl Merkezi ve Pazaryeri İlçesine bağlı tüm ilk ve orta dereceli okullarda 26 Aralık 2018 Çarşamba günü 1 gün süre ile eğitime ara verilmiştir. Ayrıca; Bozüyük, Söğüt, Osmaneli, Gölpazarı, Yenipazar ve İnhisar İlçelerinde taşımalı eğitime 26 Aralık 2018 Çarşamba günü bir gün süre ile ara verilmesi ve taşımalı eğitimle gelen öğrencilerin belirtilen tarihte bir gün süre ile idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir."

Seyitgazi

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde etkili olan kar nedeniyle merkez ve köylerinde eğitime bir gün ara verildi.

Seyitgazi Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "İlçemiz genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları hakim olduğundan, ilk ve orta dereceği okullarda eğitim-öğretime 26 Aralık Çarşamba günü 1 gün süreyle ara verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Dursunbey

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde yoğun kar yağışı sebebiyle yarın okullar tatil edildi.

Dursunbey Kaymakamı Emrullah Temizkan başkanlığında toplanan Hıfzıssıhha Kurulu 26 Aralık Çarşamba günü ilçe merkezinde eğitim veren okulları tatil etme kararı aldı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir