• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
Gaziantep`in kurtuluşunun 97`inci yıldönümü kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun 97'inci yıl dönümü kentte düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda düzenlenen ve kent protokolünün katıldığı törende dualar edildi.

Törene, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şefik Atak ve askeri erkan, kamu kurum müdürleri, siyasi partiler ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende, meydandaki anıta çelenk konuldu. Daha sonra ise İstiklal Marşı okundu ve anıttaki Türkiye bayrağına gazilik madalyası takıldı.

Törende daha sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep'in kurtuluşunun 97'inci yıl dönümü nedeniyle gönderdiği kutlama mesajı okundu.

Buradaki törenin ardından ise Vali Gül ve beraberindekiler, kortej halinde Yeşilsu Parkı'ndaki Şehitler Abidesi'ne yürüyerek şehitliğe karanfil bıraktı.

Abide de Antep savunması şehitleri için 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı askerleri tarafından saygı atışı yapıldı.

Tören İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından şehitler için okunan dua ile son buldu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir