• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
"Şahinbey Ağıtını En Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun 97'inci yıl dönümü kentte düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Etkinlikler kapsamında, merkez Şahinbey Belediyesi tarafından "Antep Harbi"nin simge isimlerinden olan şehit Şahinbey anısına "Şahinbey Ağıtını En İyi Okuma Yarışması" gerçekleştirildi.

Şahinbey ilçesindeki 43 lisenin katılımıyla gerçekleşen en iyi ağıt okuma yarışması izleyenlere oldukça duygulu anlar yaşattılar. 25 Aralık Gaziantep'in sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun 97'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmada, gençlerin tarihle bağlarını güçlendirmek ve Kurtuluş Savaşı yıllarında Antep savunmasındaki önemli karakterlerden biri olan Şahinbey'i asıl adı Mehmed Said'i tanımalarını ve Gaziantep savunmasını idrak etmelerini sağlamak olduğu belirtildi.

Yarışmanın jüri üyeliğini ise Hasan Kalyoncu Üniversite ve Gaziantep Güzel Sanatlar Lise'sinden gelen öğretmenler oluşturdu. Yarışmada öğrenciler ise ağıtlarını düzenledikleri koreografiler ile birlikte sergiledi.

Yarışmada bir açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, öğrencileri göstermiş olduğu performanstan dolayı tebrik etti.

Tahmazoğlu, "Gençlerimizin hepsi de bir birinden değerli çalışmalar ortaya koydular ve sergiledikleri performanslarla Gaziantep'in Kurtuluş'unu bizlere adeta yeniden yaşattılar. Hepsini de ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu yarışmalarla birlikte gençlerimiz, ecdadımızın hangi zor şartlar altında vatan toprağını kazandığını ve neler yaşadığını çok daha iyi bir şekilde idrak etmiş oluyorlar. Böylece geleceğe de çok daha farklı bir şekilde bakıp, vatan, millet ve bayrak sevgisini daha güçlü bir şekilde yaşıyorlar." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir