• DOLAR 32.373
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.42
  • ...
"2019 yılı İslam ümmetine hayırlar getirsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2019'a sayılı günler kaldı. İLKHA muhabirinin mikrofon uzattığı Mardinlilerin kimisi yeni yıla umutla baktıklarını ifade ederken, kimisi de umutsuz olduklarını belirttiler.

Zamlardan dolayı 2018'de büyük sıkıtınlar yaşadıklarını aktaran vatandaşlar, yeni yılda zamların devam etmesi durumda sıkıntılarının büyüyebileceğini söylediler.

"Yeni yıl hayırlara vesile olsun"

Yeni yılın hayırlara vesile olmasını dileyen vatandaşlardan Ahmet Beken, şunları söyledi:

"2018 yılı Müslümanlar açısından biraz sıkıntılı geçti. Yemen'de insani kriz var, Kudüs işgali sürüyor, Arakan kan ağlıyor. Türkiye'de de ekonomik kriz var. Her şey ateş pahası, alım gücü düştü. 2019 yılının Müslümanlar açısından hayırlı geçmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Yeni yılın Müslümanların birliğine ve vahdetine vesile olmasını diliyorum."

"Sıkıntılı bir yılı geride bıraktık, yeni yılda bunların sona ermesini temenni ediyorum"

Esnaf Abidin Akkuş ise 2018 yılının kendileri açısından çok kötü geçtiğini, 2019 yılından umutlu olduğunu söyledi.

Akkuş, "Aslında 2018 yılının başları iyiydi, ancak yılın ortasında bir kriz başladı. Zamlar ve pahalılık baş göstermeye başladı ve bu kriz halen devam etmektedir. 2018'te çok sıkıntılar yaşadık, 2019 yılının daha güzel, hayırlı geçmesini Allah'tan diliyorum. İnşallah bu kriz biter ve insanların alım gücü tekrar yükselir. İnsanların barış ve kardeşlik içinde yaşamasını temenni ediyorum." dedi.

"Akan kan ve gözyaşının dinmesini istiyorum"

Kürtçe konuşan Selahaddin Gül de 2018 yılında ekonomik krizin yaşandığını, doların yükseldiğini, zamlardan dolayı insanların perişan olduğunu hatırlattı.

Gül, "2018 çok kötü geçti, bir vatandaş olarak çok zorlandık, insanlar perişan oldu. Allah'tan (Celle Celaluhu) yeni yılda hayırlar istiyoruz, bu krizlerin sona ermesini istiyoruz. İslam ümmetine güzellikler getirmesini ümit ediyoruz. İslam coğrafyasında akan kanın son bulmasını, gözyaşlarının dinmesini istiyorum." diye konuştu.

"2019'un Müslümanların daha çok bir birine kenetlendiği bir yıl olmasını temenni ediyorum"

2019 yılının Müslümanlara hayır ve güzellikler getirmesini Cenabı Hak'tan istediklerini kaydeden Yakup Oğuz,  "Yeni yıl Ümmet-i Muhammed'e hayırlı olur inşallah. Rabbim, ümmete yardım etsin. Şu an Yemen'de bir insani kriz var, diğer İslam beldelerinde türlü türlü sorun ve sıkıntılar var. Rabbim inşallah yeni yılda hayırlı kapılar açar da bu zulümler son bulur. Zulüm devam etmez, elbet sona erecek. 2019'un Müslümanların daha çok bir birine kenetlendiği bir yıl olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Ümidimizi yitirmiyoruz"

Esnaf Mehmet Aksoy, 2018 yılının krizle geçtiğini dile getirerek, halkın rahatlaması için doğru adımların atılması gerektiğini ifade etti.

Aksoy, "Müslümanların daima ümitli olması lazım, biz hiçbir zaman ümidimizi yitirmiyoruz, ümitliyiz. Ekonomik sıkıntıların geçici olduğuna inanıyoruz, bunlar sürekli yaşanıyor, sonra da her şey normale dönüyor. Bir şekilde bu sıkıntılar da bitecek.  2019 yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.  

"2019'un 2018'ten farklı olacağını düşünmüyorum."

Zamlara doların yükselişinin bahane edildiğini ancak doların düşmesine rağmen yapılan zamların geri alınmadığını kaydeden vatandaşlardan Kahraman Demir de bu zamların yeni yılda da devam edeceğine inandığını söyledi.

Demir, "2018 yılı zamlarla geçti, fakir insanlar açısından hiç iyi geçmedi, bizim açımızdan iyi geçmedi, 2019 yılının da aynı şekilde devam edeceğine benziyor. Yani 2019'un 2018'ten farklı olacağını düşünmüyorum Allah, yardım etsin, hepimizin yardımcısı olsun." dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir