• DOLAR 32.502
  • EURO 34.631
  • ALTIN 2480.549
  • ...
"Kur`an yeryüzünü parselleyen güçlerin en büyük korkusudur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinesinde düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması'nda konuşan Okul Müdürü Yücel Aksoy, Kur'an'ın, yeryüzünü parselleyen güçlerin en büyük korkusu olduğuna dikkat çekti.

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Koro Salonu'nda düzenlenen Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması'na, Diyarbakır'da bulunan kız imam hatip liselerinin öğrencileri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda katılımcılara hitap eden Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yücel Aksoy, Kur'an'ın, tüm insanların adalet ve huzur kaynağı olduğuna vurgu yaptı.

Hazreti Muhammed'in, "Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir." şeklinde buyurduğunu aktaran Aksoy, "Bu düsturla Kur'an göklerin emaneti, vahyin kaynağı ve hayatımızın rehberidir. Bin 400 yıldır coğrafyalara, zamanlara ve tüm insanlara tevhit, huzur, adalet, özgürlük ve kulluk bahşeden kitabı kerimdir. İnsanlığın kurtuluşu ve vicdan sahiplerinin dinmeyen çığlığıdır. Yeryüzünü parselleyen güçlerin en büyük korkusudur. İnsanlığın yeniden ayağa kalkması ve yeniden dirilmesi ancak Kur'an ile mümkündür." dedi.

"Kur'an sırdaşımız olmadıkça yaptığımız her şey aleyhimizedir"

Kur'an'ın, Müslümanların yegane umut kaynağı olması gerektiğini ifade eden Aksoy, dünyayı içinde bulunduğu çıkmazdan kurtaracak olanın bu kutsal kitap olduğuna işaret ederek, "Biz, gönlümüzü Kur'an'a açmadıkça, Kur'an'ı yol arkadaşımız, sırdaşımız, rehberimiz yapmadıkça ve öğretmenimiz olmadıkça yaptığımız her şey aleyhimizedir. Bütün kitaplar, tek bir kitabı anlamak için okunur ki o da Kur'an'dır. Dünyayı, içinde bulunduğu çıkmazdan kurtaracak olan Kur'an ahlakıdır. Bu güzel nesli bu girdaptan çıkaracak olan hiç şüphesiz Kur'an ahlakıdır. İnsanlar Kur'an-ı Kerim'e meylettiklerinde insanın içinde bir hoşnutluk çıkıverir. Bu da Kur'an mucizelerinden bir mucizedir. Kardeşlerimiz, Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okuyarak bir kez daha sevdirmenin ve okumaya teşvik etmenin gayreti içinde bulundular. Bu genç kardeşlerimiz bu güzel yoldan hiç ayrılmasınlar ve hep ailelerine, çevrelerine, toplumlarına bu güzelliklerle örnek olsunlar. Son dönemde toplumların içinde bulunduğu bu zilletten çıkaracak olan Kur'an-ı Kerim'i genç nesillere sevdirmenin yolu da bu olacaktır." ifadelerini kullandı.  

Yapılan konuşmanın ardından yarışma safhasına geçildi. Kız imam hatip lisesi öğrencileri, Kur'an-ı Kerim tilavetleriyle katılımcılara duygu dolu anlar yaşattılar.

Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında; Kayapınar Kız Anadolu İmam Lisesinden Öznur Çelik birinci, Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Şeymanur Ağaçtutan ikinci ve Hani Borsa İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ayşenur Zeren üçüncü seçildi.

Kayapınar Kız Anadolu Lisesi öğrencisi Esra Ecer ise hafızlık yarışmasında birinciliği kazandı.

Program, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu. (Muhammed Said Aksoy, Hamza Adiyaman - İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir