• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan indirim, teşvik ve destek açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) AK Parti Grup Toplantısı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda milletvekillerine ve partililere hitaben bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrik ve doğal gazda yüzde 10 indirime gidileceğini belirterek bölgesel istihdam ve SGK teşviklerinin ve asgari ücret desteklerinin devam edeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni yılın başından itibaren elektrik fiyatlarında konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz. Konutlarda, küçük-orta ölçekli işletmeler ile ticarethanelerde doğal gazın fiyatında da yüzde 10'luk bir indirime gidiyoruz. Bölgesel istihdam teşvikini bir yıl daha uzatıyoruz. Halen 51 ilimizde ve 2 ilçemizde iş verenlere sağladığımız 6 puanlık SGK teşviki devam edecek. 2018 yılında 9 ay olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini önümüzdeki yıl 12 ay boyunca vereceğiz. Bu destek 500 ve üzeri sigortalı çalıştıran iş yerleri için 101 TL, 500'ün altında sigortalı çalıştıran iş yerleri için ise 150 TL olacaktır. Ayrıca sigorta prim teşviki uygulaması önümüzdeki yıl 500 ve üzeri sigortalı çalıştıran işyerleri için 3 puan, 500 altı sigortalı çalıştıran iş yerleri için 5 puan olarak uygulanacaktır." dedi.

Konuşmasında, Türkiye'nin cari açığının azaldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gelişmeler bize sene sonunda cari işlemler açığını 30 milyar doların altına çekmiş olacağımıza işaret ediyor. Enflasyonu da önümüzdeki yıl, hedeflerimize uygun seviyeye geriletmekte kararlıyız. Attığımız her adım, büyümemizi, gelişmemizi, güçlenmemizi devam ettirmeyi hedefliyor." ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki dönemde vergi politikalarını bütüncül ve adil bir anlayışla gözden geçireceklerini, yatırım, üretim ve istihdam teşviklerine devam edeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda 2019 ve 2020 yıllarında ilk defa işe alınacak her işçinin, asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerini devletin üstleneceğini dile getirdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir