• DOLAR 32.585
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2416.551
  • ...
Meşal ve Abbas`a Birlik Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal zindanlarında yatan Filistinli esirler tarafından kaleme alınan ve dışarıya sızdırılan mektupta, İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal ve Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas`ın esirlere destek için birlikte çalışmaları talep edildi.

Bugün (30 Nisan Pazartesi) Filistin Enformasyon Merkezi`ne ulaşan mektupta, Filistinli liderlere işgal zindanlarından başlayıp her cephede devam eden özgürlük mücadelesini birlikte yönettiklerini göstermek üzere eylem çadırlarını beraber ziyaret etmeleri önerildi.

"Size sesleniyoruz ve bu mektubu cezaevi mürekkebiyle kağıda döküyoruz" diyen Filistinli esirler, kalemlerindeki mürekkebin tükendiğini ve işgal zindanlarında çektikleri sıkıntıları mürekkep yerine kanlarıyla yazacaklarını söyledi.

Esirler mektupta, açlık grevi eylemini onurları, insanlıkları, Filistin halkı ve davası için başlattıklarını dile getirdi.

"Bizler İsrail cezaevlerindeki Filistinli esirler olarak hep birlikte ayağa kalkmanız ve bizi yalnız bırakmamanız için dua ediyoruz" diyen esirler, işgal zindanlarındaki esirler arasında yaşlı ve çocukların, hasta ve kadınların olduğunu kaydederek, Filistin halkından birlik ve bütünlük içinde esirlerin mücadelesine destek vermesini istedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir