• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
Gaziantep`te bıçaklı kavga: Bir ağır yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te Suriyeli bir grup ile Türkiyeli vatandaşlar arasında bıçaklı kavga çıktı. Kavgada boğazına bıçak darbesi alan Türkiyeli vatandaş ağır yaralandı. Kavgayla ilgili 3 Suriyeli göz altına alınırken, olay sonrası Suriyelilere ait iş yerlerine zarar veren 12 kişi ve sosyal medya hesapları üzerinden halkı kışkırtan şahıslar hakkında adli soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Olay, Şehitkamil ilçesinin Gazikent Mahallesi'nde meydana geldi. İddialara göre, bir grup Suriyeli ile Türkiye vatandaşları arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi sonucu bıçakların kullanıldığı kavgada bir Türkiye vatandaşı bıçakla boğazından yaralandı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı kişi, sağlık ekipleri tarafından ambulansla kentteki bir özel hastaneye kaldırıldı. Hastanede ameliyat edildikten sonra yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan kişinin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Mahallede geniş güvenlik önlemleri alan polis, kaçan şüphelileri yakalamak için de çalışma başlattı.

Öte yandan, mahallede bazı kişiler ise sosyal medya hesapları üzerinden Suriyelilere yönelik eylem çağrısında bulundu. Mahallede toplanan vatandaşlar, Suriyelilere ait bazı işyerlerine zarar verdi.

Polisin müdahalesiyle taşkınlık yapan kalabalık dağıtılırken, yeni bir olay yaşanmaması için mahallede güvenlik önlemi alındı.

Söz konusu olay ile ilgili Gaziantep Valiliği tarafından da bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "İlimiz Gazikent Mahallesinde 23 Aralık 2018 tarihinde 02.00 sularında Türk vatandaşı şahıslarla Suriye uyruklu şahıslar arasında meydana gelen bıçakla yaralama ve darp olayı ile ilgili olarak, bir vatandaşımızı hayati tehlike arz edecek şekilde yaralayan Suriye uyruklu 3 şahıs yakalanmıştır. Provokatif eylemlerde bulunarak Suriye uyruklu şahısların işyerlerine zarar veren 12 şüpheli ile sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunarak halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden şahısların tespiti yapılarak, haklarında gerekli adli soruşturma başlatılmıştır." denildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir