• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"Sanayide ilerlemek için mesleki eğitim önemlidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valisi Davut Gül, 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi'ni (GSO-MEM) ziyaret etti.

Mesleki Eğitim Merkezi'nde incelemelerde bulunan Vali Gül, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi'den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Vali Gül, mesleki eğitim merkezinin fiziki şartlar ve sunduğu imkânlarla Türkiye'nin en iyi mesleki eğitim kurumlarından birisi olduğunu söyledi.

 "Meslek lisesi memleket meselesi" diyen Vali Gül, mesleki eğitim noktasında eğitim merkezinin çok başarılı bir proje olduğunu ve yapımında emeği geçen herkesi tebrik ettiğini belirtti.

Atölyelerde bulunan makinelerin son sistem olduğunu ve meslek sahibi olmak isteyenler için önemli fırsatlar sunduğunu belirten Gül, "Eğitim konusunda başarılı olmamız ülkemiz için çok büyük bir önem taşıyor. Bunun yanında sanayide daha ileri noktalara gelebilmemiz açısından mesleki eğitim de ayrıca önem arz ediyor. Bu noktada GSO-MEM'de verilen mesleki eğitimlerin çok başarılı sonuçları olacağına inanıyorum." dedi.

Ziyaretleri için Vali Davut Gül'e teşekkür eden Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de merkezde sanayicilerin beklentileri doğrultusunda kalifiye eleman yetiştirmek ve bu soruna çözüm bulmak hedefiyle böylesi bir merkezi hayata geçirdiklerini belirtti.

Ünverdi, "Mesleki eğitim merkezini GSO koordinatörlüğünde, İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın destekleri ve Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nün işbirliği ile kurduk. 11 bin metrekare kapalı alana sahip ve içerisinde 20 atölye, laboratuar ve 28 eğitim salonu bulunuyor. Atölyelerimizin de Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) destekleriyle kurulduğu merkezimizde, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Uluslararası Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Alman Uluslararası işbirliği kurumu (GIZ) ile işbirliği çerçevesinde farklı alanlarda mesleki eğitim programları gerçekleştiriliyoruz." ifadelerini kullandı.

Mesleki eğitim konusunda da oda olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirilen "Gaziantep Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi (GASİMEP)" hakkında da bilgi veren Ünverdi, şunları söyledi:

"Proje kapsamında okul çağında olan öğrencilere ve okul çağını bitirip de meslek sertifikası olmayan, meslek edinememiş kişilere meslek eğitimi veriyoruz. Projeyle Gaziantep'te mesleki ve teknik eğitim ile özel sektör arasındaki iş birliği ve ilişkilerin güçlendirilmesi, mesleki ve teknik eğitim kalitesinin de arttırılması, sanayinin kalifiye personel probleminin ortadan kaldırılması, mesleği olmayan okul eğitimi dışında kalmış kişilerin istihdama kazandırılmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz."

Mühendislik bölümünden mezun olmuş öğrencilere de pratik kazanmaları için eğitim verdiklerini de sözlerine ekleyen Ünverdi, yükseköğrenime devam eden ya da mezun olup tecrübe edinmek isteyen gençleri merkeze davet etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri