• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep`in kurtuluşu çeşitli etkinliklerle kutlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun 97'inci yıl dönümü kentte düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında Şahinbey Belediyesi tarafından "Antep Harbi"nin simge isimleri olan şehit Şahinbey ve Molla Mehmet Karayılan mezarları başında anıldı.

Şahinbey anıtında yapılan anma programına Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, askeri erkân, diğer protokol üyeleri ile birlikte çok sayıda öğrenci katıldı.

Kutlama etkinlikleri Kırkayak Parkı'nda başladı. Parkın içerisindeki anıta protokol üyeleri tarafından ilk olarak çelenk konuldu. Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden anma programında dualar edildi ve öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Kırkayak Parkı'nda düzenlenen programdan sonra Kilis yolu üzerindeki Şahinbey'in mezarında devam eden anma programı, şehit Şahinbey'in mezarına buket konulmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programa katılan Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu tarafından dua yapıldı.

Şahinbey anıtında düzenlenen törenin ardından Gaziantep'in Kurtuluş mücadelesinde kahramanlık destanı yazan Karayılan lakaplı Molla Mehmet'in Şıh Camii içerisinde bulunan mezarı ziyaret edilerek, dualar okundu.

Anma töreninde bir konuşma yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, zaman değişse de düşmanların değişmediğine dikkat çekti.

Gaziantep'in kurtuluşunun 97'inci yılını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını dile getiren Tahmazoğlu, "Bundan 97 yıl önce bugün gazi şehrimizin kahraman halkı düşman işgalinin esaret zincirlerini kırarak Türk milletinin ezansız ve bayraksız olamayacağını, ekmeksiz yaşayacağını fakat hürriyetsiz yaşayamayacağını kazandığı zaferle bütün dünyaya ilan ettiği gündür. Önce İngilizler sonra Fransızların işgaline karşı topyekun şehir halkının kadınıyla erkeğiyle, genciyle ve yaşlısıyla mücadele verdiği destansı bir kahramanlığın adıdır. Gaziantep savunması; Aç kalmış ve zehirlenerek öleceğini bilerek acı zerdali çekirdeği yiyip 'birkaç gün daha yaşayıp düşmana karşı mücadele vereyim' diyen destanın adıdır." dedi.

 Tahmazoğlu, "97 yıl önce işgal altındaydık. Bugünde aynı düşmanlar yine ülkemizin etrafını sararak, çeşitli terör örgütlerine yine destekler vererek, aynı düşmanlığı güdüp parçalama metodunu devam ettirmektedirler. Adı ister PKK/DEAŞ/DHKPC ve YPG olsun. Adını ne koyarlarsa koysunlar, bunların arkasından yine onlar çıkıyor. Bizler her zaman uyanık, zinde ve dimdik sağlam durmalıyız." şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir