• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
Aşırı yağışlar su baskınlarına neden oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ve Kızıltepe ilçesinde dün geceden beri etkili olan sağanak yağış su baskınlarına neden oldu. Hem merkezlerde hem de kırsal mahallerde hayat adeta felç oldu.

Su baskınları nedeniyle Kızıltepe şehir merkezindeki caddeler göne dönerken, Artuklu ilçesine bağlı Gökçe (Sellax), Kızıltepe ilçesine bağlı Dikmen (Hêşeri), Kaynarca (Tolık), Eşme (Meskeynter), Büyük Boğaziye (Boğaziya Mezın) mahallelerinde birçok ev su altında kaldı.

Sel sularına kapılan bazı araçlar sürüklenirken, birçok araç da mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar traktörlerin yardımıyla kurtarılmaya çalışıldı.

"Ekinler zarar gördü, hayvanlar telef oldu"

Sel sularına kapılan birçok hayvan telef olurken, çiftçilerin ekinleri de zarar gördü. Hayatın durma noktasına geldiği mahallelerde hasar büyük olurken, dün geceden beri sel sularıyla mücadele eden mahalleli, zararlarının karşılanmasını istiyor.

"Yetkililerin çözüm bulmasını istiyoruz"

Belediyeye isyan eden vatandaşlar, şunları söyledi: "Her yağmur yağdığında buralar göle dönüşüyor. Esnaf, dükkânlarını açamıyor, insanlar buradan geçemiyor. Belediyenin buraya bir çözüm bulmasını istiyoruz."

"Kanalizasyon sistemi şehrin yükünü kaldıramıyor"

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Sabri Öner ise altyapı yetersizliğine dikkat çekerek, "Kızıltepe'nin yeraltı şebekesinin yetersiz olmasından dolayı her yağmur yağdığında gördüğünüz manzarayla karşılaşıyoruz. Bundan dolayı vatandaşlar ve esnaf zor durumdadırlar. Bir an önce bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Özellikle DEDAŞ ve doğalgaz çalışmalarından sonra var olan cadde ve sokaklarımız tamamen harabeye döndü ve bunların da bir an önce onarılmasını istiyoruz. Kanalizasyon sistemi artık bu şehrin yükünü kaldıramıyor. Bir an önce bir önlemin alınması için yetkililere buradan sesleniyorum." dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir