• DOLAR 32.578
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2487.854
  • ...
"Kur`an öğrenme seferberliğine herkes davetlidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaygın Din Eğitimi konusunda vatandaşların ihtiyaçlarına uygun Kur'an öğretiminin Kur'an kursları yanında, gerektiğinde camilerde de uygulanabilir bir şekilde yürütülebilmesi için önceki yıllarda "Camilerde Kur'an Öğretimi Programı" projesi hayata geçirilmişti.

Camilerde Kur'an Öğretimi Programı'nın uygulamaya geçmesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Kur'an-ı Kerim meali ve gerekli dini bilgileri öğrenmek istediği halde Kur'an kursu hizmetlerinden faydalanma imkânı bulamayan bireylerin ihtiyaçları karşılanmış, aynı zamanda din görevlilerinin, Başkanlığın Yaygın Din Eğitimi hizmetlerinde aktif rol almaları sağlanmıştı.

Bu kapsamda 1 Ocak 2019 itibari ile başlayacak olan programda, Kur'an-ı Kerim'i temel tecvit bilgilerine uygun olarak yüzünden okuma ve ezbere ilaveten, öngörülen bölümlerin meali ve temel dini bilgiler yer almakta. 50'şer saatlik üç kur olarak hazırlanan programın her kurunda 34 saat Kur'an-ı Kerim ve 16 saat dini bilgiler dersi katılımcılara aktarılacak. Dini bilgiler alanı kendi içerisinde beş saat itikat, beş saat ibadet, altı saat siyer ve ahlak konuları anlatılacak. Haftada 6 saatlik programın 3 saati Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okuma,  bir saati ezber,  iki saati dini bilgiler olarak olacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, "1 Ocak'tan itibaren program tüm camilerimizde başlayacak olup, kayıt yaptırmak isteyen tüm vatandaşlarımız dilekçe ile cami görevlilerimize başvuracaktır. Kur'an-ı Kerim'in öğretilmesine, anlaşılmasına ve yaşanmasına katkı sunacak olan bu kurslara tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz." dedi.

Taşçı, 'Yüce Rabbimizin Elif, Lâm, Râ  (Bu Kur'an), Rablerinin izniyle insanları karanlıklardan aydınlığa, yani her şeye galip (ve) övgüye lâyık olan Allah'ın yoluna çıkarman için sana indirdiğimiz bir kitaptır.' dediği hayat kitabımızı en güzel bir şekilde okumak ve istifade etmek Müslüman olarak bizim asli görevimizdir. Din görevlilerimizin rehberliğinde yapılacak bu öğretim programı sayesinde tüm cemaatimiz ilahi vahyin rahmet yüklü mesajları ile hayatını yeniden inşa edecektir. Efendimizin 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı ve öğreteninizdir.' düsturunu kendimize hedef kılmalıyız." ifadelerini kullandı. 

Taşçı son olarak; "Bu öğretim programı ile yapacağımız Kur'an öğrenme seferberliğinde Rabbimizin hem din görevlilerimize hem de tüm vatandaşlarımıza muvaffakiyetler vermesini diliyorum." dedi. (Cemil Özdaş - İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir