• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2499.242
  • ...
`Açlık Grevinde Ara Çözüm Olmayacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)`ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları`nın esir komutanlarından Abdullah El-Berğusi, açlık grevine başlayan esirlerin eyleminde "ara çözüm" olmadığını söyledi.

Esir komutan Abdullah El-Berğusi, bugün (25 Nisan Çarşamba) Filistin Enformasyon Merkezi`ne verdiği demeçte, tek kişilik hücrelerde kalan esirlerin meşru haklarının tamamını elde edene kadar açlık grevini sürdüreceklerini bildirdi.

"Bizler Kassam`ın ve Ebu Ali Mustafa`nın aslanları olarak hiçbir şekilde ara çözümü kabul etmeyeceğiz" diyen El-Berğusi, Siyonistlerin kendisine ve tek kişilik hücrelerde kalan kardeşlerine karşı zafer kazandığını görmektense ölümü ve şehadeti tercih ettiğini ifade etti.

Sağlık durumu ve morali hakkındaki soru üzerine sağlığının iyi olduğunu söyleyen El-Berğusi, on üçüncü gününe giren açlık grevi boyunca ilk günden bu yana hiç açlık ve zayıflık hissetmediklerini belirtti.

Direniş örgütlerine de seslenen El-Berğusi, "Sizden gösteri, miting ve yürüyüş istemiyoruz. Esir takasının üzerinden altı ay geçti. Dilerim bir altı yıl veya on iki yıl daha geçmez. Yeni bir esir takası yapılmasını bekliyoruz. Silahınıza sarılın ve Siyonistleri esir alarak ayaklarınızın altına getirin" dedi.

Filistinhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir