• DOLAR 32.603
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2492.019
  • ...
Damatsız düğünlerle ilgili belgesel yayınlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'nin karanlık yıllarında JİTEM, PKK ve FETÖ gibi örgütlenmelerin Müslüman halka yönelik baskı ve zulümlerine rıza göstermedikleri için kumpaslarla mahkûm edilenlerin mağduriyeti, aradan geçen onca yıla rağmen hâlâ devam ediyor.

Yıllardır özgürlükleri ellerinden alınmış halde yaşayan ancak hayattan kopmayan Yusufîlerin düğünleri, belgesel çalışmasıyla izleyicilerin karşısına çıkıyor.

Rehber TV çalışanlarının uzun süredir üzerinde çalıştıkları damatsız düğünler belgeseli, yakında yayınlanıyor.

Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Rehber TV çalışanı ve 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi Sözcüsü Musab Arasan, anlatamayacakları birçok duygusal anın belgesel içerisinde yer aldığını söyledi.

Arasan, "28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarının yaşadığı hukuksuzluklar gündemde. Damatsız düğünler belgeseli, yaşadığımız bu hukuksuzluklar içerisinde sadece bir kısmını oluşturuyor. Neden damatsız düğünler diyoruz? Çünkü 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurları, özellikle 18'inde ve 20'sinde cezaevine giren, zulmün gadrine uğrayan bu gençler, yıllardır cezaevindeler ve artık saçlarına, sakallarına aklar düştü. Tabi, cezaevinde olmaları onların tamamen hayattan kopmalarına sebep olmadı. Aileler bu konuda ciddi girişimlerde bulundular ve cezaevindeki Yusufî çocuklarını evlendirmeye karar verdiler. İşte, hikâyemiz tam buradan başlıyor." dedi.

"Yusufîlerin ve özellikle eşlerinin yaşadıklarını izleyiciye aktarmaya çalıştık"

Cezaevindeyken evlenen mağdurların, ailelerinin ve özellikle eşlerinin yaşadıklarını izleyiciye aktarmaya çalıştıklarını kaydeden Arasan, şunları söyledi:

"Cezaevindeki biri nasıl evlenebilir? Kim cezaevindeki birine 'evet' diyebilir? Bu sorular, hikâyeyi anlatmakta bizim için önemli ve çok zor bir aşamaydı. Aileler için de böyle. Aileler her kapıyı çalamamışlar, herkese gidememişler. Biz de 'damatsız düğünler' diyoruz. Gerçekten bunu anlattığımız zaman çok inandıramıyoruz ama böyle hikâyeler yaşanmış. Biz, özellikle cezaevindeki Yusufîlerin yaşadıklarını, anne ve babaların yaşadıklarını ve en önemlisi de evlilik teklifine 'evet' diyen gelinlerin yaşadıklarını izleyiciye aktarmaya çalıştık. Öyle bir fikir doğdu ve bunu belgeselleştirmeye karar verdik."

"Çalışmamız pek yakında Rehber TV'de yayında olacak"

Damatsız düğünler belgeselinin yakında Rehber TV'de yayınlanacağını bildiren Arasan, "Aileleri bulduk, daha sonra onlarla röportajlar gerçekleştirdik. Yusufîlerden mektuplar istedik, bize düğün günü yaşadıklarını anlattılar. Belgesel içerisine bunları da yerleştirdik. Şu anda anlatamayacağımız çok duygusal anlar da belgesel içerisinde yer alıyor. Şu anda belgesel çalışmamıza son şeklini veriyoruz. İnşallah çalışmamız pek yakında Rehber TV'de yayında olacak, bu belgeseli izleyicilerle buluşturacağız." ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman, Ramazan Zeren - İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir