• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sağlam`dan tsunamide vefat edenler için taziye mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Endonezya'nın Sumatra ve Cava Adası arasındaki Sunda Boğazı'nda meydana gelen tsunamide hayatını kaybeden 280 kişi ve yaralanan bin kişiye dair taziye mesajı yayımlayan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, "Rabbim kardeşlerimizin yaşadığı bu musibeti kefaret ve hayır kapısı kılsın." dedi.

Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, Boğaz etrafında yer alan Serang, Pandeglang ve Lampung bölgelerinin kıyı kesimlerinin tsunamiden etkilendiğini 400'den fazla ev ile oteller ve teknelerin zarar gördüğünü açıkladı.

Konuya dair sosyal medya hesabı Twitter üzerinden taziye mesajı yayımlayan HÜDA PAR Genel Başkan İshak Sağlam, bu musibetin kefaret ve hayır kapısı kılınması temennisinde bulundu.

Sağlam, "Endonezya'nın Sunda Boğazında meydana gelen tsunami sonucu vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa, yakınlarına sabr-ı cemil dilerim. Rabbim kardeşlerimizin yaşadığı bu musibeti kefaret ve hayır kapısı kılsın." dedi.

Tsunaminin Krakatoa adasındaki Anak Krakatau yanardağının patlamasından kaynaklandığı tahmin edilirken Endonezya'da daha önce de tsunamilerin olduğu ifade edildi.

Krakatau'da 1883'te meydana gelen volkan patlamasının yol açtığı tsunamide 36 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti. 2004'te Hint Okyanusu'ndaki depremin neden olduğu tsunami ise 120 bini Endonezya'da olmak üzere, 13 ülkeden 226 bin kişinin hayatına mal olmuştu.

Geçen 28 Eylül'de Sulawesi Adası'ndaki Palu Körfezi'nde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunamide ise 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, bin 500'e yakın kişinin kayıp olduğu açıklanmıştı. (Ramazan Casuk-İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir