• DOLAR 32.35
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2311.131
  • ...
IHO EBRAR`dan Hollanda`da yetim ve muhtaçlar yararına konser
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası yardım kuruluşu IHO-EBRAR, yetim ve muhtaçlar yararına Hollanda'nın Den Haag (Lahey) kentinde konser düzenledi. Konserde ayrıca kermes de düzenlendi.

Hollanda'nın Den Haag (Lahey) kentinde bulunan Opera Zalencentrum'da düzenlenen program Avrupa Alimler Birliği Sekreteri Mücahit Haksever Hocanın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

"Dünyada yetim ve mağdurlar gün geçtikçe artıyor"

Programın açılış konuşmasını yapan IHO-EBRAR Başkanı Dr. Abdurrahman Alpsoy, yoğun katılımdan dolayı halka teşekkür ettikten sonra çalışmalar hakkında tanıtım yaptı. Yetim ve muhtaçlar için yapılan çalışmaların önemine değinen Alpsoy, "Dünyada yetim ve mağdurlar gün geçtikçe artıyor. Bu mağduriyetleri gidermek boynumuzun borcudur. Siz hayırseverlerin yardımları ile ulaşabildiğimiz yetim ve mağdurlara umut götürüyoruz." diye konuştu.

Türkiye'den programa katılan Özlem Ajans sanatçıları Bilal Güler ve Nurullah Kuray ile Grup Lalezar sanatçısı Yusuf Meral seslendirdikleri ezgi ve ilahiler ile katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Yetimler ile programda canlı bağlantı

IHO-EBRAR'ın sponsorluğunu yaptığı Gazze, Afrika ve Türkiye'deki yetimler ile canlı bağlantı sağlandı. Yapılan yardımlardan memnuniyetlerini dile getiren yetim çocuklar, hayır dualarında bulundular.

Gecenin sonunda "İslam'dan uzak kişinin akıbeti" konulu tiyatro sahnelendi. Beğeni ile izlenen tiyatro izleyicilerden taktir topladı.

Semazen ve Hicret Tiyatro Grubu'nun tiyatro gösterimi ile program sona erdi.

Konserden ve kermesten elde edilen gelirin Filistin ve Yemen'de bulunan yetim ve mağdurlara ulaştırılacağı bildirildi. (İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir