• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
Gençler Yemen için sabah namazında buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Camisi'nde sabah namazını kılan gençler, namaz sonrasında cami avlusunda bir araya gelerek başta milyonlarca insanın açlık, hastalık ve ölümle pençeleştiği Yemen olmak üzere, İslam dünyasının farklı bölgelerinde akan kan ve gözyaşının son bulması için dua etti.

HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Adem Aksu tarafından okunan duada, Yeryüzünde zulüm gören bütün Müslümanların karanlıklardan aydınlığa çıkması, İslam ülkelerindeki despot rejimlerin şerrinden emin eylemesi niyazında bulunuldu.

Yeryüzünün dört bir yanında Allah'ın adı yücelsin diye mücadele edenlere Allah'tan yardım dileyen Aksu, "Rabbimiz! Kardeşlerimize yardım eyle. Attıklarına isabet, kalplerine sekinet ve ayaklarına sebat nasip eyle. Müslümanları birbirine sevdir. Aramıza ülfet ve muhabbet nasip eyle. Bizleri, kardeşlerini seven ve kendisi için istediğini kendi kardeşi için de isteyen ihsan sahibi kullarından eyle. Düşmanlarımızın hakkımızda yaptıkları planlara karşı uyanık olmayı ve en güzel şekilde mücadele edebilmeyi nasip eyle. Aile halkımızı da bu şuurla yetiştirebilmeyi nasip eyle" dedi.

İslam dünyasının birçok bölgesinde yaşanan sıkıntıların son bulması için de dua eden Aksu, şunları kaydetti;

"Ya Rabb! Yemen'imize, Suriye'mize, Irak'ımıza selamet nasip eyle. Bağrında bacılarımızın namuslarının çiğnendiği Doğu Türkistan'ımıza selamet nasip eyle. Zindanları Yusuf dolu Mısır'ımıza selamet nasip eyle. İmanlarının bedeli olarak diri diri yakılmayı göze alan kardeşlerimizin diyarı olan Myanmar'ımıza selamet nasip eyle. Mücadelenin semere verdiği Moro'muza selamet nasip eyle. Kardeş kanının ellere bulaştığı Afganistan ve Pakistan'ımıza selamet nasip eyle.. Dağlarında cihat marşlarının yankılandığı Çeçenistan'ımıza selamet nasip eyle.. Yiğitlerin diyarı Filistin'imize selamet nasip eyle. Üzerinde yaşamakta olduğumuz memleketimize de selamet nasip eyle.. Bizleri sabahları kardan daha aydınlık olan günlere kavuştur. Kudüs'ün azat, şehirlerimizin abat olduğu günlere kavuştur. Dua için ellerini açmış ve âmin diyen her kardeşimizi de bu uğurda emek veren kullarından kıl" (Nizamettin Aşkın-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir