• DOLAR 32.589
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2503.287
  • ...
KYK`da çalışan işçilerin farklı maaş almasına ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nde işçilerin maaşlarının çalıştıkları illere göre farklılık göstergesini, soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. 

Önergeyi yanıtlayan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ilgili mevzuat hükümlerine göre il müdürlüklerinin hizmet alım sözleşmelerindeki farklılık nedeniyle, iller arasında çalışanların maaşlarında da farklılık olduğunu belirtti.

Gürer'in yazılı önergesine yanıt veren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünde 30 bin 104 personelin görev yaptığını açıkladı.

Bakan Kasapoğlu, "Sürekli işçi kadrolarına geçirilenlerin ücreti ile diğer mali ve sosyal haklarının belirlenmesi" ile ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde iller arasında çalışanların ücretlerinde farklılıklar olabildiğini ifade etti.

Kapasoğlu, "Sürekli işçi kadrolarına geçişleri yapılanların ücret ile diğer mali ve sosyal haklarına ilişkin işlemler yukarıda belirtilen mevzuat hükümlerine göre yerine getirilmekte olup her İl Müdürlüğünce yapılan ihale kapsamında hizmet alımı sözleşmelerinde işçi ücretlerinin farklı olması nedeniyle sürekli işçi kadrosuna alınan personelin ücretleri de farklılık göstermektedir." açıklamasında bulundu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir