• DOLAR 32.59
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.916
  • ...
Gazi Yarı Maratonu ve Halk Koşusu düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğinde, Gaziantep'in sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun 97'inci yıl dönümü dolayısıyla Antep savunmasında kahramanca can veren 6 bin 317 şehidin ve sayısız gazinin anısına Gazi Yarı Maratonu ve Halk Koşusu düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi önünden başlayan Gazi Yarı Maratonu'nda 40 milli atletin katıldığı 6 ülkeden ve 54 ilden bin 400 atlet ter döktüler. Halk Koşusunda ise 64 bin kişi yarıştı. Gazi Yarı Maratonu ve Halk Koşusu'na katılan on binler, Gaziantep aşkıyla koştu.

Gazi Yarı Maratonu parkuru, Gaziantep'in tarihi sokaklarından Gaziantep kalesi, Kültür Yolu, Tarihi Kır Kahvesi, Masal Parkı Gaziantep'e özgü yemeni, sedef kakmacılığı ve bakır ürünlerinin satıldığı dükkânların bulunduğu tarih kokan sokaklardan geçti.

Eşofmanlarını giyerek, yarışma alanına gelen Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve protokol üyeleri, 5'inci Gazi Yarı Maratonu ve Halk Koşusunu başlattı.

Yarışın düzenleneceği alanda toplanan sporculara ve vatandaşlara seslenen Gaziantep Valisi Davut Gül, Antep savunmasına her yıl yeniden can veren 7'den 77'ye tüm Gazianteplilere teşekkür etti.

Gazi Yarı Maratonunun çok kısa süre olmasına rağmen her sene üzerine katlayarak devam ettiğini dile getiren Gül, yarışmanın gelecek sene ise 100 binin üzerinde katılımla Türkiye'deki sayılı yarışmalardan biri olmasını temenni etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de "97 yıl önce atalarımız, istiklal, istikbal, kurtuluş, diriliş için düşmana karşı büyük bir direnç gösterdiler. İkinci bir Çanakkale, ikinci bir Kurtuluş savaşı yaşandı. Bugün torunları olarak bizler bu tarihle övünüyoruz, bu geçmişle övünüyoruz. Oradan aldığımız güçle bugün Gaziantep aşkıyla koşuyoruz. Gençlerimiz, çocuklarımız, yarınlarımız, dostluk, sevgi, kardeşlik, gazi şehrin aşkıyla, geleceğimiz, kalkınma, daha güzel bir gazi şehirde ve çok daha güzel bir Türkiye'de yaşamak için koşuyoruz. Daha güzel bir dünya için ve sevgi dolu bir dünya için koşuyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz, sizler bizim gözümüzün nurusunuz. Sizler bizim yarınlarımızsınız. Allah'ın izniyle de geçmişten aldığımız ışıkla bugünün şahidiyiz. Sizin torunlarınız, bizim torunlarımız bu ışıkla bu kutup yıldızıyla bu güçlü geçmişle güçlü geleceğe doğru gidiyoruz." dedi.

Gazi Yarı Maratonu'nda; kadınlarda ve erkeklerde birinciye 6 bin lira, ikinciye 4 bin lira, üçüncüye 2 bin lira para ödülü verildi. Gazi Halk Koşusu'nda ise ilk 10'a girenler, bisikletle ödüllendirildi.

Bin 400 sporcunun yarıştığı Gazi Yarı Maratonu kadınlar kategorisinde, Kasımpaşa Spor Kulübü Derneği'nden Ümmü Kiraz birinci, Fatma Demir ikinci, Remziye Temel üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere kupalarını ve ödüllerini Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin verdi. Gazi Yarı Maratonu Erkekler kategorisinde, ilk üçe giren Ramazan Özdemir'e, Alper Demir'e ve Yavuz Ağrılı'ya kupalarını ve ödüllerini, Gaziantep Valisi Davut Gül, takdim etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir